Izbornik
Naslovnica Gradovi Osijek
OSIJEK

Sportski laureati Donna Vekić, Ivica Ivušić, MOK Mursa i Nexe

1/6
Foto: Osijek
Proglašeni najuspješniji sportaši i klubovi u Osijeku i županiji u 2022.

Najuspješnija je sportašica Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije za 2022. godinu tenisačica Donna Vekić iz Teniskog kluba Tennis Talents Osijek, a najuspješniji sportaš vratar NK Osijeka Ivica Ivušić. Muški odbojkaški klub Mursa najuspješniji je osječki sportski kolektiv, a Rukometni klub Nexe Našice laureat je na županijskoj razini.

Ulaganja u sport

Proglašenje najuspješnijih sportaša, sportskih kolektiva i sportskih djelatnika u gradu Osijeku i Osječko-baranjskoj županiji za 2022. upriličeno je petak u Dvorani Gradski vrt u Osijeku.

Čestitavši dobitnicima priznanja i nagrada te svim sportašima na postignutim rezultatima, osječki dogradonačelnik Ivan Vulin zahvalio im je na promociji grada Osijeka diljem Hrvatske i inozemstva.

– Grad Osijek svjestan je koliko su sportaši važni za promociju grada, oni su naši najbolji ambasadori. U vremenu koje dolazi ulagat ćemo znatna financijska sredstva u sportsku infrastrukturu i sportske kolektive – poručio je Vulin te podsjetio kako je Osijek prošle godine dobio prvi pravi olimpijski bazen pogodan za plivačka natjecanja.

Naglasio je i da je Grad Osijek među vodećim gradovima u Hrvatskoj po izdvajanjima za sport po stanovniku ističući kako je za 2023. u proračunu izdvojeno 10,5 milijuna eura za sport, što je povećanje od 14 posto.

Čestitke nagrađenim sportašima uputio je i župan Ivan Anušić.

– Sport u Osječko-baranjskoj županiji, osobito u zadnjih nekoliko godina, pokazuje puno veću razinu, a naši sportaši ostvaruju i svjetski zapažene rezultate. To je razlog što smo se nominirali te dobili titulu Europske regije sporta za 2024. Pripremamo niz velikih projekata i infrastrukturnih zahvata te ćemo sigurno opravdati naziv regije sporta – rekao je Anušić.

Duga tradicija

Trofej “Kuna” za perspektivne sportaše dobili su Andro Čokolić i Ivan Sabolek iz Veslačkog kluba Iktus, Roko Dimić iz Atletskog kluba Slavonija - Žito, Ivor Gaće iz Plivačkog kluba Osijek, Nikola Hogl iz Judo kluba Mladost, Vita Jović iz Mačevalačkog kluba Dmitar Zvonimir i Gabrijel Solar iz Gimnastičkog kluba Inova-gim. Najuspješniji sportaš parasporta/sporta gluhih je Duško Božić iz Športske udruge slijepih Svjetlost, a najuspješniji sportski kolektiv parasporta/sporta gluhih je Stolnoteniski klub Slavonac. Najuspješniji trener je Saša Šešum iz Atletskog kluba Slavonija - Žito. Dobitnici Nagrade “Sokol” su Mia Wild iz Atletskog kluba Slavonija - Žito Osijek i Goran Vincek, ekonom NK Osijeka i nogometne reprezentacije Hrvatske, a Uzor-trofej “Matija Ljubek” primio je Zvonimir Kovačević iz Građanskog streljačkog društva Osijek 1784.

OSIJEK Pri kraju obnova zgrade željezničkog kolodvora u Osijeku OSIJEK Grad na Valentinovo darivao 79 parova koji slave zlatni pir ZAVRŠNI RADOVI Gospodarski centar OBŽ-a za snažniji razvoj istoka Hrvatske