Izbornik
Naslovnica Gradovi Makarska
Promocija zdravog načina života

Starta 15. tradicionalna makarska Biciklijada

biciklijada
Foto: Kristina Stedul-Fabac/PIXSELL/Ilustracija
'Promet od trajektne luke do zgrade Grada zatvara se od 7 do 12,30 sati, dok će za vrijeme tih dvadesetak minuta same utrke biti zatvoren kompletan potez kojim će prolaziti biciklisti', kažu iz gradske uprave

Makarska Biciklijada dogurala je do 15. godine trajanja. Održat će se u subotu 3. lipnja, a iz godine u godinu svojim programom okuplja na stotine građana Makarske redovito napunivši gradsku rivu biciklistima, a čitav grad jednom jedinstvenom promocijom zdravog načina življenja.

Dvodnevni program Biciklijade tako za petak predviđa radionicu podešavanja bicikla, glazbeni program DJ Spajića te BMX show baškovoškog majstora akrobacija Frane Granića, dok će subota biti u znaku glavnog programa, koji počinje podjelom brojeva i majica u 9 sati, sama Biciklijada starta od 10, dok od 10.30 slijedi izvlačenje lutrije uz podjelu brojnih nagrada, te zabavni program koji po tradiciji vodi Joško Marče, priopćili su iz Grada Makarske

 – Za nas je ovo jedan praznik mladosti, kulture, zdravog življenja i provođenja slobodnog vremena, a iako je već 15 godina organizacije iza nas, i dalje imamo dovoljno entuzijazma – kazala je Sanja Puharić iz Savjetovališta Lanterna zahvalivši se Gradu Makarskoj, Odjelu za društvene djelatnosti i Pogonu za obavljanje komunalnih djelatnosti, kao i djelatnicima PP Makarska, redarima i brojnim volonterima bez čije bi pomoći projekt bilo praktički nemoguće iznijeti do kraja.

– Biciklijada je zapravo jedna sjajna sportska priča, u kojoj su jedan uzoran kolektiv te jedna od najkvalitetnijih makarskih udruga udružili svoje najbolje snage i napravili projekt koji traje evo već 15 dugih godina. Ovo je ujedno i jedan od priloga našem programu Pozdrav ljetu, odnosno čitavom mjesecu kontinuiranih događanja u sferi kulture, zabave i sporta nakon predstavljanja monografije o slikaru Ljubi Videku, festivala Mafest i Dokuma, te drugih zabavnih i sportskih događanja u našem gradu – rekao je zamjenik gradonačelnika Miroslav Družianić.

Kako je istaknula savjetnica za predškolski odgoj, obrazovanje i sport Marina Andačić, i ovogodišnja će Biciklijada podrazumijevati zatvaranje prometa gradskom rivom i centrom grada. – Promet od trajektne luke do zgrade Grada zatvara se od 7 do 12.30 sati, dok će za vrijeme tih dvadesetak minuta same utrke biti zatvoren kompletan potez kojim će prolaziti biciklisti. Vrlo skoro ćemo objaviti nazive ulica u kojima će za vrijeme utrke biti zatvoreno prometovanje, a ja molim sve građane da imaju strpljenja i razumijevanja jer u pitanju je uistinu lijep projekt. Iskoristila bih priliku pozvati sve građane Makarske da se odazovu i dođu u subotu na rivu te, dakako, ponesu i sigurnosne kacige – poručila je.