Izbornik
Naslovnica Gradovi Zaprešić
Recikliranje

Stižu nove kante i kontejneri za smeće

Foto: Matija Habljak/PIXSELL
Općina je osigurala 1173 spremnika za reciklabilni otpad, a uz njih je nabavljeno i deset novih kontejnera te 787 vrtnih kompostera

Temeljem objavljenog javnog poziva za iskaz interesa za nabavu spremnika za odvojeno prikupljanje otpada Općina Jakovlje sklopila je s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost ugovor o nabavi spremnika za odvojeno prikupljanje otpada.

Reciklata “Informiraj! Reduciraj! Recikliraj!” Projektom do manje otpada na odlagalištima

Projekt će se sufinancirati iz Operativnog programa “Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.” u visini od 85 posto prihvatljivih troškova, a preostala sredstva u visini od 15 posto osigurat će se u proračunu Općine Jakovlje. Postupak javne nabave za nabavu spremnika provest će Fond, a po njegovu završetku Fond će vlasništvo nad spremnicima prenijeti na Općinu Jakovlje.

Navedenim projektom Općina Jakovlje osigurala je 1173 spremnika za reciklabilni otpad zapremnine 360 litara, deset kontejnera za reciklabilni otpad zapremnine 1100 litara te 787 vrtnih kompostera zapremnine 300 litara. Projektom će se poboljšati kvaliteta usluge gospodarenja otpadom, podići higijenski standard i svjesnost korisnika o važnosti razvrstavanja otpada.

Kuglačka dvorana u Zaprešiću Od 2. do 6. listopada 30. Svjetski kuglački kup U zaprešićku modernu dvoranu dolazi svjetska kuglačka elita