Izbornik
Naslovnica Gradovi Zadar
Poziv

Sudjelujte u izboru za najbolju fotografiju na temu održive urbane mobilnosti

Zadar
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
Europski tjedan mobilnosti ove će se godine obilježiti pod temom Kombiniraj i kreni (eng. Mix and Move) čime se želi ukazati na multimodalnost – korištenje različitih načina kretanja i prijevoza za dolazak na odredište

Grad Zadar poziva sve zainteresirane da sudjeluju u izboru za najbolju fotografiju na temu održive urbane mobilnosti. Izbor je organiziran povodom obilježavanja manifestacije Europski tjedan mobilnosti 2018 te sufinanciran sredstvima Europske unije. 

Branko Dukić i Nina Obuljen Koržinek Grad Zadar i Ministarstvo kulture Nastavlja se obnova kompleksa Međunarodnog centra za podvodnu arheologiju

- Europski tjedan mobilnosti manifestacija je u organizaciji Europske unije s ciljem da se potaknu javna svijest i aktivnosti građana protiv zagađenja okoliša uzrokovanog povećanjem motoriziranog prometa u urbanim sredinama, a samim time i poboljša kvaliteta života građana europskih gradova. Na poseban način se potiču mjere usmjerene smanjenju zagađenja okoliša, promoviranju sredstva javnog prijevoza i alternativnih modela kretanja i prijevoza u gradovima. Isti pruža priliku za razmišljanje o stvarnoj namjeni naših gradskih ulica i razmatranje konkretnih rješenja za izazove kao što su onečišćenje zraka i zagađenje bukom, prometna zagušenost, prometne nesreće i zdravstveni problemi - kažu u gradskoj upravi.

Europski tjedan mobilnosti ove će se godine obilježiti pod temom Kombiniraj i kreni (eng. Mix and Move) čime se želi ukazati na multimodalnost – korištenje različitih načina kretanja i prijevoza za dolazak na odredište.

I ove godine Grad Zadar, u suradnji s Agencijom za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA, uključit će se u obilježavanje navedene manifestacije. U sklopu iste, javnost će moći pristupiti raznim aktivnostima u organizaciji projekata financiranih sredstvima Europske unije, a usmjerenih prema poticanju mjera održive urbane mobilnosti.

Više infromacija o izboru možete saznati na stranicama Grada.

Liburnija je autobuse i 2012. godine Bespovratna sredstva Nabavljaju 25 novih autobusa