Izbornik
Naslovnica Gradovi Supetar
Čipirane kante

Supetar će prvi u Dalmaciji naplaćivati odvoz smeća po volumenu predanog otpada

Kanta za smeće
Foto: Nel Pavletić/PIXSELL
Računi za studeni bit će ispostavljeni po novom cjeniku

Grad Supetar je prvi Grad u Dalmaciji, koji će od ovog mjeseca obračunavati odvoz smeća po načelu ''onečiščivać plaća'', tj. po volumenu predanog miješanog komunalnog otpada.

- Dugo smo radili i pripremali ovaj novi sustav. Kupili smo potrebnu komunalnu opremu, sustav čipiranja kanti i napravili reorganizaciju informatičkog sustava. Ukupna vrijednost komunalne opreme, vozila  i programa čipiranja kanta iznosila je iznosila je 1,32 mil kuna od čega je Fond za zaštitu okoliša i energetske učinkovitosti financirao 60% - priopćili su iz Grada.

Naplata je trebala početi od siječnja naredne godine, ali zbog objave presude Visokog upravnog suda o ukidanju važećeg cjenika u Narodnim novinama u listopadu ove godine prestao je važiti Cjenik o odvozu i zbrinjavanju komunalnog otpada na području Grada Supetra koji je bio u primijeni od 2010. godine.

Novi cjenik temeljem kojeg će se obračunavati usluga po načelu "onečiščivać plaća", tj. po volumenu predanog miješanog komunalnog otpada na snazi je od 31. listopada 2017. te će računi za mjesec studeni našim korisnicima biti ispostavljeni po spomenutom novom cjeniku. Iz Grada mole sve građane koji nisu preuzeli novu kantu, a dobili su obavijest da to naprave u što skorijem roku.