Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Kazne od 65 eura

Svaka zgrada mora imati pločicu s kućnim brojem

Koprivnica
Foto: Marijan Susenj/PIXSELL

Obveza je vlasnika zgrade da postavi kućni broj koji je dodijeljen zgradi rješenjem Ureda za katastar, podsjećaju građane iz gradske uprave.

Obveza je propisana i Odlukom o komunalnom redu u kojoj se navodi da se obilježavanje kućnim brojem obavlja pločicama veličine 20×15 cm, izrađene od željeznog lima, koje su plave boje s bijelim brojevima. Vlasnici mogu o svom trošku postaviti pločicu i drugog oblika, pod uvjetom da je estetski oblikovana te se uklapa u ambijent.

Emajliranu plavu pločicu s kućnim brojem građani mogu nabaviti u gradskoj upravi, a cijena jedne pločice iznosi pet eura. Vlasniku koji ne označi zgradu odgovarajućim kućnim brojem može biti izrečena novčana kazna u iznosu od 65 eura.

Postavljanje vodovodne i kanalizacijske mreže u Ulici dr. Alberta Heinricha u Koprivnici GRADI SE NOVA INFRASTRUKTURA Nove prometnice i gradilišta u Heinrichovoj i na Cerinama U Komunalcu su u planu javne nabave za ovu godinu za proširenje gradskoga groblja predvidjeli iznos od 200.000 eura bez PDV-a Koprivnica Komunalac proširuje gradsko groblje za 390 grobnih mjesta Potpisivanju ugovora prisustvovali su gradonačelnik Mišel Jakšić i pročelnik za izgradnju grada Tomislav Golubić te predsjednik i član uprave Radnika Mirko Habijanec i Mario Biljan Koprivnica U dva nova dječja vrtića bit će mjesta za više od 330 mališana