Izbornik
Naslovnica Gradovi Sisak
Grad Sisak počeo isplatu đačkog džeparca -

Svaki učenik s prebivalištem u Sisku dobit će jednokratno 200 kuna

Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
Ukoliko učenici iz bilo kojeg razloga ne dobiju obavijest na kućnu adresu, džeparac će im se isplatiti na temelju osobne iskaznice

Grad Sisak počeo je s isplatom đačkog džeparca svim mladim Siščanima koji idu u osnovnu ili srednju školu. Učenici će tako jednokratno dobiti 200 kuna. Jedinstvena je to novčana naknada u Republici Hrvatskoj za koju je u proračunu Grada Siska osigurano 884.800 kuna.

RADOVI U ČAZMI Poligon za vatrogasce, nogostup u Vagovini...

„Svim osnovnoškolcima koji imaju prebivalište na području Grada Siska i koji ove školske godine pohađaju osnovne škole kojima je Grad Sisak osnivač đački džeparac bit će isplaćen u školi koju pohađaju, dok će svi srednjoškolci te osnovnoškolci, koji pohađaju škole kojima Grad Sisak nije osnivač, svoj đački džeparac moći podići na gradskim blagajnama.“ – rekla je sisačka gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

Isplata đačkog džeparca za srednjoškolce i osnovnoškolce, koji pohađaju škole izvan Siska, obavljat će se uz predočenje obavijesti o isplati džeparca koju su učenici dobili na kućnu adresu i osobne iskaznice (umjesto osobne iskaznice prihvatljiv je i ispis ili prikaz s mobitela osobnih podataka među kojima je vidljiva adresa prebivališta iz e-Dnevnika).

Ukoliko učenici iz bilo kojeg razloga ne dobiju obavijest na kućnu adresu, džeparac će im se isplatiti na temelju osobne iskaznice  (umjesto osobne iskaznice prihvatljiv je i ispis ili prikaz s mobitela osobnih podatak iz e-Dnevnika) i potvrde obrazovne ustanove o pohađanju u tekućoj školskoj godini.

PROJEKT "ZAJEDNO VIŠE MOŽEMO" Grad Belišće i policija zajedno u prevenciji

Ukoliko učenici nisu u mogućnosti osobno podići đački džeparac, mogu zadužiti drugu punoljetnu osobu koja treba predočiti vlastitu osobnu iskaznicu, obavijest o isplati đačkog džeparca ili potvrdu obrazovne ustanove o pohađanju škole te osobnu iskaznicu učenika (umjesto osobne iskaznice prihvatljiv je i ispis ili prikaz s mobitela osobnih podataka iz e-Dnevnika).

Svi učenici osnovnih i srednjih škola koji pohađaju osnovnu ili srednju školu na području Grada Siska u ovoj školskoj godini, a  korisnici su Dječjeg doma, Sigurne kuće ili su smješteni u udomiteljskoj obitelji, ostvaruju pravo na đački džeparac bez obzira na prebivalište.