Izbornik
Naslovnica Gradovi Poreč
Veliki dan za paraolimpijski sport u Istri

Sve je spremno za Europsko prvenstvo u sjedećoj odbojci

Europsko prvenstvo u sjedećoj odbojci
Foto: Grad Poreč
'Posebno smo ponosni na odbojkašku tradiciju u našem gradu i vjerujem da ćemo biti dobri domaćini, te da će se svi natjecatelji u našem gradu osjećati ugodno', rekla je zamjenica gradonačelnika Poreča Nadia Štifanić Dobrilović

U Maloj vijećnici Grada Poreča predstavljeno je dosad najmasovnije Europsko prvenstvo u sjedećoj odbojci u povijesti za muškarce i žene, čiji će domaćin od 4. do 12. studenog ove godine biti Grad Poreč. Europsko prvenstvo okupit će više od 400 sportaša i stručnog osoblja, 23 reprezentacije iz 16 europskih država čiji će se dvoboji moći pratiti i kroz prijenos Hrvatske radiotelevizije.

"Poreč će biti spreman", istaknula je zamjenica gradonačelnika Grada Poreča Nadia Štifanić Dobrilović.

"Želim izraziti zadovoljstvo što se ovaj sportski susret, europsko prvenstvo u sjedećoj odbojci, održava upravo u našem gradu. Bili smo domaćini i brojnim sportskim manifestacijama: Svjetskom rukometnom prvenstvu 2009., tri Davis Cup susreta, Europskom prvenstvu u stolnom tenisu za veterane, Europskom dvoranskom prvenstvu u streličarstvu, Svjetskom prvenstvu u plesu, svjetskom turniru u odbojci na pijesku Poreč major, sve su to samo neke od njih. Mogu reći i da smo posebno ponosni na odbojkašku tradiciju u našem gradu i vjerujem da ćemo biti dobri domaćini, te da će se svi natjecatelji u našem gradu osjećati ugodno. Želimo Vam dobru zabavu i puno sportskih uspjeha", rekla je zamjenica gradonačelnika, priopćili su iz gradske uprave.

Foto: Grad Poreč

Optimizam nije skrivao niti Zvonimir Brozić, član izvršnog odbora HPO-a.

"Europsko prvenstvo je velika promocija za sjedeću odbojku i paraolimpijski sport u Hrvatskoj, te potvrda dosadašnjeg kvalitetnog rada HPO-a i velike tradicije organiziranja najvećih natjecanja za osobe s invaliditetom u Hrvatskoj. Prvenstvo dolazi kao veliki poticaj za uključivanje većeg broja osoba s invaliditetom u bavljenje sportom, te se nadamo kako će se iz Poreča čar i duh paraolimpizma brzo proširiti istarskom županijom i Lijepom našom", rekao je on.

"Organizacija ovog natjecanja nastavak je tradicije sjedeće odbojke kao jednog od najstarijih paraolimpijskih sportova u Hrvatskoj i priznanje kvalitetnog rada našem Savezu. Nakon prošlog Europskog prvenstva kroz novi plan rada i niz međunarodnih turnira u Hrvatskoj i izvan nje pokušavamo podići kvalitetu naših igrača kako bismo u Poreču biti ozbiljni konkurenti za jednu od medalja", kazala je Ivana Pavić, predsjednica Hrvatskog saveza sjedeće odbojke (HSSO) i glavna tajnica ParaVolley Europe.

U sklopu najave Europskog prvenstva u sjedećoj odbojci u sportskoj dvorani «Veli Jože» održan je prvi paraolimpijski školski dan u Istri, koji je okupio gotovo 600 učenika iz OŠ «Poreč» i OŠ «Bernardo Parentin», koji su slušali motivacijska predavanja paraolimpijaca te se okušala u paraolimpijskim sportovima. Inače, projekt Paraolimpijski školski dan provodi se već sedam godina, a u tom razdoblju omogućio je 53.000 djece u Hrvatskoj da iskuse izazove na koje nailaze sportaši s invaliditetom.