Izbornik
Naslovnica Gradovi Pula
pogledajte video

Svečano dočekan 700 tisućiti putnik

1/7
Foto: Zračna luka Pula - FB
- Ove smo godine po broju putnika srušili sve rekorde, a godinu ćemo završiti s ukupno 715 tisuća putnika, što je 21 posto više nego lani

Norvežanka Cathrine Martine Hebnes, koja je u četvrtak zrakoplovom  Croatia Airlinesa doputovala iz Zagreba u Pulu, svečano je dočekana kao 700-tisućita putnica pulske Zračne luke ove godine.

Dočekali su je i čestitali joj direktor Zračne luke Svemir Radmilo i direktor Turističke zajednice Istarske županije Denis Ivošević, a dobila je i darove: vikend za dvoje u hotelu s četiri zvjezdice koji izabere od Turističke zajednice, dvije avionske karte gdje god zaželi od Croatia Airlinesa te poklon bon za duty free shop od Zračne luke.

"Ove smo godine po broju putnika srušili sve rekorde, a godinu ćemo završiti s ukupno 715 tisuća putnika, što je 21 posto više nego lani," kazao je novinarima direktor pulske Zračne luke Svemir Radmilo dodavši kako je to rezultat i kontinuirane suradnje s hotelijerima i turističkim zajednicama u Istri ali i velika angažiranost svih djelatnika u Zračnoj luci.

Podsjetio je da je Zračna luka Pula ove godine bila povezana s četrdeset destinacija u koje se moglo letjeti putem 72 kompanije.

Dani talijanske kulture filmovi, stare razglednice, predavanja,... Doživite Italiju na Danima talijanske kulture u Rijeci, Puli i Novigradu

"Već sada smo u pregovorima s prisutnim kompanijama oko produljenja sezone letova, a cilj nam je zimi osnažiti domaći zračni promet. Stoga će se tijekom zimskih mjeseci moći letjeti prema Zadru, Zagrebu, Osijeku i Splitu, a zadnji međunarodni let je posljednja nedjelja u listopadu," ustvrdio je Radmilo.

Direktor Turističke zajednice Istarske županije Denis Ivošević potvrdio je da su ove rekordne brojke u zračnoj luci rezultat zajedničkog rada i suradnje svih uključenih u turizam.

"S ustrojem lokalnih turističkih zajednica, Hrvatskom turističkom zajednicom i privatnim sektorom, investiramo oko 12,5 milijuna kuna u dovođenje turoperatora na redovnim i niskotarifnim linijama, a vjerujem da će tako biti i dalje," poručio je Ivošević dodavši kako treba ojačati španjolsko i francusko tržište koje za razliku od ostatka Hrvatske, u Istri prisutno u minimalnim postocima.

Cathrine Martine Hebnes doputovala je, kako navode mediji, da bi bodrila kćer na nogometnoj utakmici Norveška-Hrvatska u Rovinju za mlade do 16 godina.

Pula među najboljim 'city break' destinacijama Pula ovog ljeta ostvarila nove turističke rekorde