Izbornik
Naslovnica Gradovi Sveta Nedelja
Online terapije i individualizirani programi

Sveta Nedelja financira logopedske vježbe za djecu

storyeditor/2024-02-26/kokolingo-1.jpg
Foto: KOKOLINGO FACEBOOK UČENJE KROZ IGRU Kokolingo je zamišljen kao zabavna gusarska igra kojom dijete prolazi kao kroz pomorsku avanturu

Grad Sveta Nedelja osigurao je sredstva za prvu digitalnu logopedsku vježbenicu za djecu s artikulacijskim poremećajima – Kokolingo. Listići i vježbe koji su ključan dio logopedske terapije pretvoreni su u šareno, interaktivno i digitalno iskustvo kakvo bi se moglo svidjeti djeci. Logopedske vježbe uz zabavnu videoigru pomažu djeci da isprave pogrešan izgovor glasova.

Uz pristup aplikaciji Kokolingo, Grad Sveta Nedelja osigurao je i superviziju logopeda koji će provoditi online terapije s djecom i pisati individualizirane programa rada. Prijave za online logopedske vježbe moguće su putem poveznice dostupne na mrežnim stranicama Kokolinga ili QR kodom. Troškove ovog programa u potpunosti snosi Grad Sveta Nedelja.

Kokolingo je zamišljen kao zabavna gusarska igra kojom dijete prolazi kao kroz pomorsku avanturu, a svaki uspjeh nagrađen je gusarskim novčićima koje može zamijeniti za nešto u virtualnom dućanu. Ukratko, svi su klasični elementi igre tu da zajamče zabavu i motivaciju, a kroz sve potrebne upute djecu i roditelje s pomoću videozapisa provodi veseli gusar. Kokolingo je prva digitalna vježbenica osmišljena u Hrvatskoj u suradnji s timom stručnjaka iz područja računalnih znanosti i logopedije. Interaktivni multimedijski sadržaj savršen je spoj vježbi uz igru i pomoći će djetetu da napreduje.

Djeca najbolje uče kroz igru. Kokolingo nudi više od 300 igara i aktivnosti pa je idealna aplikacija za ispravljanje artikulacijskih poremećaja u predškolskoj i ranoj školskoj dobi. Kokolingo je online aplikacija jednostavna za korištenje. Možete se prijaviti s pametnog telefona, laptopa, tableta ili računala. Uživajte u zabavnim logopedskim vježbama gdje god se nalazili. Svaka je aktivnost pažljivo osmišljena u suradnji sa stručnjacima, a virtualni mentor vodi vas kroz predvježbe artikulacije. Gusar Srećko vaš je prvi učitelj i pokazuje kako pravilno postaviti jezik, zubiće i usta za najbolji izgovor glasova. A zatim potražite i papigicu Koko pa trk u Kokolingove morske avanture.

storyeditor/2024-02-23/PXL_061223_107094943.jpg O nekretninama i pokretninama u vlasništvu RH Marušić pozdravio novi zakon: Prijenos upravljanja otvorit će nove mogućnosti storyeditor/2024-02-23/IMG_6206.jpg Jedan od prioriteta u radu općinske vlasti u Gunji Za asfaltiranje ostaje još šest ulica u kojima živi veći broj ljudi storyeditor/2024-02-22/PXL_200224_110400697.jpg Na dočeku u Šibeniku izborniku zaželjeli - zlato u Parizu Ivica Tucak: Snagu crpim od svojih Šibenčana koji mi čuvaju leđa!