Izbornik
Naslovnica Gradovi Poreč
Međunarodna sportska manifestacija

Svjetska jedriličarska elita dolazi u Poreč

jedrilice
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
'Upravo brojne međunarodne sportske manifestacije, kojima je Poreč domaćin, iz godine u godinu potvrđuju taj status te nas uspješno postavljaju na mapu Europe, kako u sportskom, tako i u turističkom smislu', istaknula je zamjenica gradonačelnika

U porečkoj Villi Polesini predstavljena je regata World Match Racing Toura pod nazivom Croatia Match Cup koja će se održati od 25. do 28. svibnja u Poreču. Organizatori Croatia Match Cupa Poreč 2017, agencija fakat. i DMC Scandinavian Tours, s vlasnikom su licence potpisali četverogodišnji ugovor, izvijestili su iz Grada Poreča

- Puno smo truda i energije uložili u pregovore s vlasnikom licence i dovođenje World Mach Racing Toura u Hrvatsku, a jedna je od bitnih stvari bila i lokacija održavanja regate. Organizacijski kriteriji uvjetuju visoke infrastrukturne, smještajne i sadržajne standarde, koje Poreč u potpunosti ispunjava. Štoviše, generalno sponzorstvo kompanije kao što je Valamar Riviera, ali i otvorenost za suradnju Grada Poreča i Turističke zajednice grada Poreča, olakšali su pregovore s vlasnikom licence te ubrzali potpisivanje ugovora. Ponosni smo što smo Hrvatsku, Istru i Poreč uvrstili u svjetsku jedriličarsku elitu, ali i čvrsto uvjereni da će World Match Racing Tour biti jedan od motora daljnjeg turističkog razvoja destinacije Poreč - zaključio je predstavnik organizatora Vedran Sušić.

Bogati gastronomski i glazbeni program

U sklopu Croatia Match Cupa Poreč 2017 bit organiziran raznoliki zabavni sadržaj te ekskluzivna eno-gastronomska ponuda. Uz nezaboravan pogled na jureće katamarane posjetiteljima će se u uvali Peškera ponuditi najbolje i najzanimljivije od hrvatskih vinara te ukusni zalogaji fusiona hrvatskih regionalnih gastronomskih posebnosti. Uz extreme park, Festival vjetra, koncerte regionalnih glazbenih zvijezda te niz aktivnosti za najmlađe Croatia Match Cup Poreč 2017 četiri će dana biti događanja na kojem se želi biti. Prednosti takvog koncepta, i njegove vrijednosti kao turističkog proizvoda, prepoznao je Grad Poreč-Parenzo, te Valamar Riviera i TZ Poreč.

- U proteklih deset godina hrvatsko se jedrenje više puta dokazalo na međunarodnoj sceni, a nekih od najboljih hrvatskih jedriličara, ujedno i najbolji ambasadori Hrvatske u svijetu, su danas ovdje s nama te im ovim putem još jednom čestitam na izvanrednim uspjesima. Vjerujem da ste svi već čuli za Poreč- grad sporta. Upravo brojne međunarodne sportske manifestacije, kojima je Poreč domaćin, iz godine u godinu potvrđuju taj status te nas uspješno postavljaju na mapu Europe, kako u sportskom, tako i u turističkom smislu. Dokaz je to da Poreč uspješno gradi imidž grada sporta, te da će 2017. godina biti još jedna uspješna godina za porečki i hrvatski sport, što možemo zahvaliti dobroj suradnji s partnerima, odličnoj infrastrukturi koju imamo i  vrijednim iskustvima - rekla je između ostalog zamjenica gradonačelnika Nadia Štifanić Dobrilović.