Izbornik
Naslovnica Gradovi Ivanec
Potpisan Kolektivni ugovor

Tetama u vrtiću veće plače već za travanj

Kolektivni ugovor potpisan je na razdoblje od 4 godine
1/2
Foto: Grad Ivanec
Za to povećanje je Grad Ivanec u proračunu osigurao potrebnih 601.400 kuna do kraja 2019. godine (razdoblje travanj-prosinac), dok će za iduću godinu (siječanj-prosinac) taj iznos biti veći i iznosit će 801.000 kuna

Gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić, predsjednica Sindikata radnika u predškolskom odgoju i obrazovanju Hrvatske Božena Strugar i sindikalna povjerenica u Dječjem vrtiću Ivančice Vera Posavec u Gradskoj vijećnici potpisali su Kolektivni ugovor. 

Radovi na ova dva klizišta vrijedni su 745.500 kuna Ivanec Sanira se klizište u Margečanu, potom slijedi sanacija klizišta u Gačicama

Utvrđena su međusobna prava i obveze potpisnika ugovora, prava iz rada i temeljem rada, a njegov sastavni dio su i koeficijenti složenosti radnih mjesta radnika u predškolskim ustanovama koji su usklađeni s Uredbom o nazivima radnih mjesta i koeficijentima složenosti poslova u javnim službama i Zakonom o predškolskom odgoju i obrazovanju.

Ono što svakako pobuđuje najveću pažnju jest da je potpisivanjem Kolektivnog ugovora omogućeno povećanje plaća djelatnicima Dječjeg vrtića Ivančice i to već s isplatom za travanj.

Foto: Grad Ivanec

Za to povećanje je Grad Ivanec u proračunu osigurao potrebnih 601.400 kuna do kraja 2019. godine (razdoblje travanj-prosinac), dok će za iduću godinu (siječanj-prosinac) taj iznos biti veći i iznosit će 801.000 kuna. Za plaće djelatnika vrtića Grad Ivanec godišnje izdvaja ukupno 3,18 milijuna kuna, dok ostatak potrebnih sredstava osigurava sama ustanova.

Inače, Sindikat radnika u predškolskom odgoju i obrazovanju Hrvatske je, u ime članova sindikata u Dječjem vrtiću Ivančice, u travnju prošle godine predložio Gradu Ivancu pregovaranje o kolektivnom ugovoru, nakon čega su Sindikat i Grad formirali pregovaračke odbore. 

Kolektivni ugovor potpisan je na razdoblje od 4 godine, a u slučaju promjena okolnosti koje bi otežavale njegovu primjenu, postoji i mogućnost izmjena ugovora.

zelena akcija U suradnji Ivaneca, Ivkom voda i mještana Prigorca provedena akcija uređenja izvorišta Žgano vino