Izbornik
Naslovnica Gradovi Čakovec
Svake godine nešto novo

Tijekom zimskih praznika više od 600 djece na radionicama

Radionice i kampovi u Čakovcu
Foto: Grad Čakovec
Gradonačelnik Stjepan Kovač kaže da je Čakovec jedinstven u Hrvatskoj po organizaciji takvih aktivnosti tijekom zimskih i ljetnih praznika

U Čakovcu su započeli zimski sportski kampovi i radionice koje Grad Čakovec organizira zajedno sa Zajednicom sportskih udruga Grada Čakovca, Društvom pedagoga Tehničke kulture Međimurske županije, Umjetničkom školom Miroslav Magdalenić Čakovec i profesorima informatike. Za klizački kamp prijavilo se 342 djece koji će svakog jutra do subote 29. prosinca na klizalištu postavljenom na čakovečkom Trgu Republike učiti klizati i zabavljati se uz stručno vodstvo profesora tjelesne kulture i učitelja klizanja.

Na Gradskim bazenima Marija Ružić 2. siječnja počinje plivački kamp koji je trajat pet dana, a dosad se prijavili više od 170 djece. Gradonačelnik Stjepan Kovač kaže da je Čakovec jedinstven u Hrvatskoj po organizaciji takvih aktivnosti tijekom zimskih i ljetnih praznika.

- Svake godine nastojimo uvesti nešto novo. Lani su to  bile radionice iz tehničke kulture, a ove godine novost su baletna i glazbena radionica - rekao je. Na baletnu radionicu koja počinje 2. siječnja prijavilo se 15, a na glazbenu, koja je na rasporedu tjedan dana kasnije, 22 djece. Za radionice iz tehničke kulture kojima je ove godine domaćin III. osnovna škola Čakovec prijavilo se dosad 80 polaznika. Informatičke radionice održavaju se u I. osnovnoj  školi, a ove godine tema je programiranje i to iPada i robota. Radionice financira Grad Čakovec i besplatne su za svu djecu s područja Grada Čakovca. Plaća se samo iznajmljivanje klizaljki. Svaki polaznik sportskih kampova dobiva i čaj ili sok, a polaznici radionica sok i sendvič.