Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Podravka ima novu tvornicu tjestenine vrijednu 15 mil. eura

Tjestenina iz nove tvornice godišnje će završiti u oko 90 milijuna vrećica juha

Tvornicu su simboličnim pritiskom na gumb u Podravkinoj industrijskoj zoni otvorili predsjednik Vlade RH Andrej Plenković i predsjednica Uprave Podravke Martina Dalić
1/4
Foto: Damir Špehar/PIXSELL

Prošlog je tjedna na velikoj svečanosti s mnoštvom uzvanika otvorena nova Podravkina tvornica tjestenine, investicija vrijedna oko 15 milijuna eura.

Otvorili su je simboličnim pritiskom na gumb u novom pogonu u Podravkinoj industrijskoj zoni predsjednik Vlade RH Andrej Plenković i predsjednica Uprave Podravke Martina Dalić.

Tvornica je dio velikog Podravkina investicijskog ciklusa u kojem se gradi i nova tvornica za preradu rajčice u Varaždinu te veliki logističko-distributivni kompleks u Koprivnici. Tvornica u Varaždinu trebala bi biti otvorena u proljeće, a suvremeni LDC na jesen. Svečanost otvorenja nove tvornice uveličali su brojni ministri, gospodarstvenici, političari, radnici Podravke, a došao je i gradonačelnik Koprivnice i saborski zastupnik Mišel Jakšić sa suradnicima. Čelnica Podravke Martina Dalić na svečanosti je posebno zahvalila timu zaposlenika kompanije koji je, kaže, najzaslužniji za to da je nova tvornica postavljena i upogonjena. Najavila je i posebne nagrade za njih, o čemu će se odluka donijeti ovog tjedna.

Martina Dalić istaknula je kako je nova tvornica tu prije svega zbog industrijske tjestenine koja dolazi u Podravkine juhe. Tvornica je kapaciteta 9000 tona godišnje. Odsad će, kaže predsjednica Uprave, konačno imati cjelovitu kontrolu nad svim sirovinama od kojih se radi taj visokoprofitni proizvod.

– Tjestenina iz nove tvornice godišnje će završiti u oko 90 milijuna vrećica juha koje će se pak naći u 180 do 200 milijuna tanjura u 150 zemalja u kojima se prodaju – izračunala je Martina Dalić. Riječ je o prvom novom proizvodnom pogonu prehrambene kompanije Podravka nakon 17 godina, kad je izgrađena tvornica dječje hrane. U međuvremenu je izgrađena i nova Belupova tvornica lijekova.

Premijer Andrej Plenković naglasio je kako su te investicije još jedan dokaz da koprivnička kompanija sjajno posluje.

– Podravka je snažna, dobro posluje, ostvaruje ono što je najbitnije, a to je dobit koja omogućava i rast dionice kompanije. A to predstavlja jačanje položaja zaposlenika, same kompanije, ali i hrvatskoga gospodarstva u cjelini – rekao je premijer u novoj Podravkinoj tvornici.

Ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić, uz nazočnost predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, u Đakovu je dodijelio četiri ugovora vrijedna više od 5,2 milijuna eura Program "Zaželi" Za projekt "Niste sami, faza IV." 1,27 milijuna eura NAKON SVEČANOSTI otvaranja na novootvoreni terminal prvi je uplovio trajekt "Petar Hektorović" U Veloj Luci otvoren je novoizgrađeni Pomorsko-putnički terminal Novi terminal pozitivno će utjecati na život i gospodarstvo Vele Luke Na koncertu su bili i župan Darko Koren te gradonačelnik Mišel Jakšić sa suprugom Marinom. Sportska dvorana bila je dupkom puna Koprivnica Na humanitarnom koncertu za Ligu protiv raka prikupljeno 6500 eura