Izbornik
Naslovnica Gradovi
Oproštaj od srednje škole

Točno u podne Quadrillu otplesalo 350 đakovačkih maturanata iz tri srednje škole

Takav ispraćaj iz srednje škole do sada je imalo više od 45.000 maturanata iz tridesetak srednjih škola
1/3
Foto: Grad Đakovo
Osječko-baranjska županija ove je godine 17. put organizirala ispraćaj maturanata uz plesanje quadrille. Takav ispraćaj iz srednje škole do sada je imalo više od 45.000 maturanata

Nakon što je sat na katedrali otkucao podne, ukupno 350 maturanata triju đakovačkih srednjih škola, Strukovne, Gimnazije i Ekonomske škole, posljednjeg dana nastave otplesalo je završni ples quadrillu.

Dok su veselo plesali na Strossmayerovu trgu, ponosno su ih pratili roditelji, profesori, ravnatelji i gradonačelnik Marin Mandarić.

Osječko-baranjska županija ove je godine 17. put organizirala ispraćaj maturanata uz plesanje quadrille. Takav ispraćaj iz srednje škole do sada je imalo više od 45.000 maturanata iz tridesetak srednjih škola s područja Osječko-baranjske županije. Quadrilla se plesala u šest gradova – Belom Manastiru, Valpovu, Donjem Miholjcu, Našicama, Đakovu i Osijeku. Ove je godine u programu sudjelovalo ukupno 2324 maturanata.

Svojim mladim sugrađanima, ali i svima koji su se u Đakovu školovali proteklih godina, obratio se gradonačelnik Đakova Marin Mandarić istaknuvši kako je ponosan na njihov uspjeh.

Svima koji nastavljaju obrazovanje zaželio je uspješan upis na željene fakultete, a onima koji traže posao da ga pronađu što prije, i to što bliže svojem domu.

Grad Đakovo za svoje maturante organizirao je prigodni program u Strossmayerovu parku.

TEHNOLOŠKI PARK jedna je od najvažnijih gradskih tvrtki u sklopu koje posluje čak 17 tvrtki Bjelovar jedan od 12 partnera koji sudjeluju u projektu InGOV Umjetnu inteligenciju testirali umirovljenici i zaposlenici Grada Zamijenit će se i dotrajala krovna limarija/ilustracija Gradska knjižnica S krova se uklanjaju salonitske ploče U gradskoj upravi je na inicijativu gradonačelnika Josipa Miškovića održan sastanak na kojem su uz gradske stručne službe sudjelovali i predsjednici vijeća mjesnih odbora Gornja Gračenica i Potok te predstavnici Hrvatskih voda Problem s poplavama Tražimo rješenja za problem odvodnje u našim naseljima