Izbornik
Naslovnica Gradovi
IDEALAN ZA OBILAZAK GRADA

Turistički vlakić – nova atrakcija u Pleternici

Foto: Grad Pleternica
Zainteresirani će se vlakićem moći dodatno provozati poznatom pleterničkom Cestom ruža i vina, sve do vidikovca Bačva

Posjetiteljima i turistima u Pleternici odnedavno je na raspolaganju nova usluga, novi doživljaj i nova turistička priča. Naime, ulicama ovog slavonskog gradića i njegovim živopisnim vinogradima počeo je voziti turistički vlakić.

POTPISAN UGOVOR Novo igralište i novi sadržaji u Dječjem vrtiću Tratinčica

Ovo neobično prijevozno sredstvo nabavljeno je u sklopu projekta Interpretacijski centar Terra Panonica, a vožnja njime realizira se u sklopu obilaska centra, poučne staze i stalnog postava. Zainteresirani će se njime moći dodatno provozati poznatom pleterničkom Cestom ruža i vina, sve do vidikovca Bačva, i uživati u prekrasnom krajoliku.

– Interpretacijski centar Terra Panonica prvi je takav centar u Požeško-slavonskoj županiji, koji promovira prirodnu baštinu. Djeca u njemu kroz virtualne naočale gledaju proširenu stvarnost, animirane filmove, kazališne predstave. Sada smo u sklopu istog projekta nabavili i turistički vlakić i time zaokružili cijelu tu turističku priču, namijenjenu ponajprije posjetiteljima iz drugih gradova, učenicima, a naravno i svima onima koji žele nešto naučiti i ugodno se provesti – rekla je gradonačelnica Pleternice Marija Šarić.

Pleternički turistički vlakić koji vozi bez tračnica odmah je postao rado viđena atrakcija, a u gradu vjeruju da će ubrzo postati i omiljeno prijevozno sredstvo brojnih gostiju.