Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Uspješna obuka djece

U bazenima plivati uči i četrdesetak "beba riba"

Foto: Grad Koprivnica
Zajednica sportskih udruga Grada Koprivnice i mag. kineziologije Sonja Šafar dobitnici su plaketa HRSR-a "Sport za sve"

Zajednica sportskih udruga Grada Koprivnice i mag. kineziologije Sonja Šafar dobitnici su plakete za obuku neplivača. Godišnju nagradu dodjeljuje Hrvatski savez sportske rekreacije "Sport za sve".

Mala sportska škola program obuke neplivača započela je 2001. godine, a program se do 2005. provodio na bazenima u Varaždinskim Toplicama.

Bazeni Beli Manastir Rekonstrukcija Gradskih bazena u Belom Manastiru Novo ruho bazena već do ljeta, obnova od 9 milijuna kuna

– Od 2006. godine, nakon što su se otvorili bazeni Cerine, Zajednica sportskih udruga grada Koprivnice proširila je svoj rad obuke neplivača i na djecu predškolske dobi, a od 2007. godine, među prvima u Hrvatskoj i na ranu obuku neplivača "bebe ribe".

Ponosni smo jer imamo 40 beba u programu, oko 50 predškolaraca i 30 osnovnoškolaca. S njima rade kineziolozi, ali imamo i podršku i naših odgojiteljica – kaže Marina Tomac-Rojčević, voditeljica Male sportske škole koja djeluje u sklopu Zajednice sportskih udruga grada Koprivnice od 1999. godine, a inicijator osnivanja bio je profesor kineziologije Ivan Pal, predsjednik Gradskog vijeća.

Mišel Jakšić, gradonačelnik Koprivnice Grad dobio prvu nepravomoćnu presudu Država dužna Koprivnici 5,1 milijun kuna

– Sama činjenica da su tri naše trenerice edukatorice plivanja dobile nagrade govori o kontinuitetu i ozbiljnosti programa. Toga svega ne bi bilo da nisu ostvarena dva ključna elementa – stručni ljudi i podrška Grada Koprivnice – rekao je I. Pal.

Na uspjehu je čestitao i gradonačelnik Mišel Jakšić.