Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
Rekonstrukcija Gradskih bazena u Belom Manastiru

Novo ruho bazena već do ljeta, obnova od 9 milijuna kuna

Bazeni Beli Manastir
1/2
Foto: TIHOMIR DELIĆ
Bazeni su zatvoreni od 2016. i trenutačno su u derutnom stanju

Gradski bazeni u Belom Manastiru ponovno će otvoriti svoja vrata, ali u potpuno novome ruhu. Građani će se u njima moći brčkati već od idućega ljeta – mališani će se niz tobogan spuštati u dječji bazen, a kupači će se izležavati i na žuborećoj plaži.

Usvajanjem Odluke o zaduživanju Grada Belog Manastira, Gradsko vijeće izglasalo je kreditno zaduženje u iznosu od 6,5 milijuna kuna u svrhu rekonstrukcije i izgradnje gradskih bazena. Zbilo se to na sjednici 29. listopada. Kredit će biti realiziran kod Hrvatske poštanske banke, koja je ponudila najbolje uvjete. Kreditno zaduženje moraju odobriti Ministarstvo financija i Vlada RH, nakon čega će se krenuti u postupak javne nabave.

Beli Manastir Baranja Porast broja djece u Belom Manastiru: U vrtiću najviše mališana ikad

U budućnosti i restoran

– Cijela investicija procijenjena je na 9 milijuna kuna, a točan trošak radova znat će se nakon provedenog postupka javne nabave. Planira se i gradnja restoranskog kompleksa s pripadajućom salom u neposrednoj blizini bazenskog kompleksa, koji nedostaje gradu Belom Manastiru, – otkrivaju u Gradskoj upravi.

Gradski bazeni u Belom Manastiru otvoreni su krajem osamdesetih godina prošloga stoljeća, kada su gradnju financirali tadašnja Općina Beli Manastir i Belje te su nakon mirne reintegracije bili u koncesiji više tvrtki. Zatvoreni su od 2016. godine i trenutačno su u derutnom stanju.

Nove garderobe

– Tijekom sjednice Gradskog vijeća prezentirano je idejno rješenje bazenskog kompleksa koje se bitno razlikuje od postojećeg. Postojeći dječji bazen dobit će nove preljevne kanale i tobogan. Bazenski kompleks dobit će i bazen s atrakcijama kao što su ležeća i sjedeća masaža, žuboreća plaža, gljiva, slapišta i tobogan.

Potpore poduzetnicima Beli Manastir Iz gradskog proračuna Ukupno 148.000 kuna potpora za 20 poljoprivrednika

Planiran je i rekreativni bazen te svi popratni sadržaji. Planirane drvene pergole služit će kao sunčališta, a osmišljeni su i novi sanitarni čvorovi s garderobama. Građani Belog Manastira i posjetitelji tako će dobiti moderan i funkcionalan kompleks – ističu u Gradu.

Naime, kada je tek otvoren, prije rata, taj je kompleks imao olimpijski i dječji bazen, a nakon mirne reintegracije dograđen je još bazen za bebe. Po idejnom rješenju velike rekonstrukcije koja slijedi, olimpijski bazen više neće postojati, nego će na njegovu mjestu biti postavljena druga dva - rekreacijski i bazen s atrakcijama. Uz onaj dječji, činit će, dakle, kompleks od ukupno tri bazena.

Novi i rekonstruirani bazeni trebali bi biti završeni do početka kupališne sezone 2019. godine, ako ne bude bilo zastoja.

Bazen Belišće Belišće Jeftinije kupanje na bazenu od 17 sati, ulaznice za 4 i 8 kuna