Izbornik
Naslovnica Gradovi Supetar
10. KarnevalFEST

U Bolu počinje Međunarodni brački ljetni karneval

Riječki karneval
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
Ljetni karneval prvenstveno je turistička manifestacija koja pri kraju turističke sezone oživi bračka mjesta veselim karnevalistima i karnevalskim grupama koje dolaze iz Hrvatske i susjednih zemalja - Srbije, Italije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Makedonije...

Jubilarni, deseti KarnevalFEST, Međunarodni brački ljetni karneval, počinje u Bolu u petak, 8. rujna, a trajat će do 14. rujna, s karnevalskim događanjima u još tri bračka mjesta, Supetru, Sutivanu i Sumartinu.

Ljetni karneval prvenstveno je turistička manifestacija koja pri kraju turističke sezone oživi bračka mjesta veselim karnevalistima i karnevalskim grupama koje dolaze iz Hrvatske i susjednih zemalja - Srbije, Italije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Makedonije i dr. Kroz karnevalske povorke sudionici pod maskama predstavljaju svoja mjesta i gradove mještanima i turistima koji još ljetuju na Braču, priopćili su organizatori manifestacije.

U Karnevalskoj humanitarnoj noći u Bolu, u petak od 19 sati,  karnevalske grupe i domaćini sudjelovat će u prikupljanju novaca za Udrugu "Brački pupoljci", prodajom suvenira i hrane koju će sami pripremati. Akciji će se pridružiti domaćini, a posebno bolski i supetarski sudionici KarnevalFEST-a, te će prodavati majice, kolače, piće i hranu.

U subotu na programu je Međunarodna karnevalska povorka u Supetru, a u nedjelju karnevalisti se vraćaju u Bol na veliku Međunarodnu karnevalsku povorku Federacije europskih karnevalskih gradova (FECC) na rivi. U ponedjeljak karnevalska ljetna povorka bit će u Sutivanu, a u utorak u Sumartinu.

Organizatori 10. KarnevalFEST-a su Centar za kulturu Bol Općine Bol i Karnevalska udruga MONADE iz Supetra. Dio KarnevalFEST-a koji se događa u Bolu uvršten je u program 28. Bolskog lita, manifestacije kulture i zabave koju kreira i organizira Centar za kulturu Općine Bol.