Izbornik
Naslovnica Gradovi Čazma
Nakon dvogodišnje stanke

U Čazmi pripremaju supermaraton “Od Kaptola do Kaptola”

Foto: Čazma
Utrka je planirana 27. ožujka, a, osim tradicionalnog supermaratona, Čazmanci će organizirati i međunarodnu izložbu vina Čazmanski vinokap

Nakon dvogodišnje stanke zbog pandemije koronavirusa u Čazmu se vraća 45. međunarodni supermaraton Zagreb – Čazma “Od Kaptola do Kaptola” i međunarodna izložba vina – Čazmanski vinokap. Plan organizatora je da se utrka održi 27. ožujka.

 – To su naše manifestacije koje su ljudi prepoznali. Zbog pandemije koronavirusa prošle godine nismo mogli održati sve te naše manifestacije, no ove godine planiramo održati i supermaraton i izložbu vina. Želja nam je da sve bude na tragu 44. supermaratona, kada smo zabilježili najveću posjećenost, ali i najveći broj popratnih sadržaja koji su naše građane i goste privukli – rekao je gradonačelnik Grada Čazme Dinko Pirak.

Pripreme su počele, a organizatori se nadaju da će, osim same izložbe vina i maratona, epidemiološke mjere dopustiti i bogat popratni program koji se svake godine uz ove manifestacije održava.

– Nadam se da će zdravstvene okolnosti dopustiti da sve to održimo i da se vratimo normalnom životu – dodao je Pirak.

Utrka od zagrebačkog do čazmanskog Kaptola najduža je cestovna atletska utrka u Hrvatskoj, duga 61 km i 350 m, i među najstarijim je sportskim manifestacijama  u državi. Trči se od 1976. te je u najvišem rangu natjecanja prema Hrvatskom atletskom savezu.