Izbornik
Naslovnica Gradovi Čazma
Priprema se i treća faza

U Čazmi uskoro nastavak projekta Zaželi – Uključi se!

Foto: Grad Čazma
U sklopu projekta bit će zaposleno 17 žena koje će pružati usluge za najmanje 102 krajnja korisnika.

Nakon što je prihvaćen troškovnik, slijede odluka nadležnog ministarstva te potpisivanje ugovora koji će označiti početak provedbe 840.480 kuna vrijedne treće faze projekta Zaželi – Uključi se! u Čazmi. U sklopu projekta bit će zaposleno 17 žena koje će pružati usluge za najmanje 102 krajnja korisnika. Provodit će ga Gradsko društvo Crvenog križa Čazma, u partnerstvu s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Centrom za socijalnu skrb Čazma i Gradom Čazmom. Projekt se financira iz Europskog socijalnog fonda, a cilj mu je, kao i u prve dvije faze, omogućiti zapošljavanje žena pripadnica ranjivih skupina s područja Čazme.

Također, projektom se želi povećati zapošljivost i konkurentnost na tržištu rada teže zapošljivih žena i žena s nižom razinom obrazovanja slabije razvijenog ruralnog područja te povećati kvalitetu života i socijalnu uključenost starijih te nemoćnih osoba.

Proglašena prirodna nepogoda u čazmanskom kraju Materijalna šteta zbog suše prijavljuje se u gradskoj upravi

S provedbom projekta Zaželi – Uključi se! u Čazmi se počelo 2018. godine, a dvadesetak zaposlenih žena brinulo se o dvjestotinjak korisnika.

Čazma je ujedno i prvi grad u županiji u kojem se još od 2008. godine provodi i program Pomoć u kući, za koji je u 14 godina uloženo oko 1,4 milijuna proračunskih kuna.