Izbornik
Naslovnica Gradovi
Gradu Slatini odobreno je 21.247 eura

U dvorištu vrtića uredit će igralište za djecu iz jaslica

Oko igrala postavit će se meke obloge za ublažavanje posljedica pada i ozljeđivanja djece
Foto: Grad Slatina

U organizaciji Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade u Zagrebu svečano su uručeni ugovori o sufinanciranju projekata usmjerenih
na poboljšanje materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima u ovoj godini. Gradu Slatini odobreno je 21.247 eura, a ugovor je preuzeo gradonačelnik Denis Ostrošić.

Riječ je o projektu ukupne vrijednosti 35.710 eura koji je Grad Slatina pripremio u suradnji s Gradskom razvojnom agencijom Slatine i Dječjim vrtićem Zeko u Slatini, a njime će se urediti dio zelenih površina vrtićkog dvorišta koje se nalaze između zgrade jaslica i zgrade Dječjeg vrtića Zeko, a koje do sada nisu uređivane.

Tako će se na postojećoj površini urediti igralište za djecu jasličke dobi – igralima prilagođenima djeci te dobi, što će omogućiti slobodnu i kreativnu igru, a da pritom budu zadovoljeni svi sigurnosni uvjeti.

Oko igrala postavit će se meke obloge za ublažavanje posljedica pada i ozljeđivanja djece, a koje će dodatno pridonijeti sigurnosti djece i omogućiti im da spontano kreiraju svoju igru i aktivnosti.

– Grad Slatina ovim projektom kontinuirano nastavlja poboljšavati materijalne uvjete te podizati kvalitetu pedagoškog standarda, a sve s ciljem ublažavanja postojećih regionalnih nejednakosti. Isto tako, projektom će se zadovoljiti potrebe korisnika vrtića, kao i njihovih odgojitelja i roditelja te omogućiti još kvalitetniji boravak u Dječjem vrtiću Zeko – poručio je slatinski gradonačelnik Denis Ostrošić.

UGOVOR te sporazum o sufinanciranju Javne usluge prijevoza putnika u cestovnom prometu potpisani su proteklog tjedna u županijskoj vijećnici u Virovitici Javnolinijski prijevoz postati dostupan svima Prijevoz autobusom i do 90 posto jeftiniji, ovisno o zoni i kategoriji putnika Vjerujem da će sva djeca koja zadovoljavaju osnovne uvjete biti upisana, posebice jer smo izgradnjom novog područnog objekta Dječjeg vrtića Maslačak proširili kapacitete za deset novih skupina – rekao je zamjenik Labus Grad Zaprešić organizira ljetnu školu "Zaprešić djeci" Svim učenicima besplatni udžbenici, završile prijave za vrtiće OVE GODINE prijavljeno je za ljetovanje čak 169 učenika više, odnosno šest je osnovnih škola više nego prošle godine iskazalo interes za uključivanje u ovaj projekt Na besplatno ljetovanje u Splitsko-dalmatinsku župniju ide 833 djece