Izbornik
Naslovnica Gradovi Samobor
Streličari su se s Europskog prvenstva vratili s čak dvije medalje

U Gradskoj vijećnici održan prijam za srebrne samoborske streličare

storyeditor/2024-05-13/Prijem_strelicari.JPG
Foto: Grad Samobor URUČENA IM PRIZNANJA Mario Vavro i Mihovil Srebren osvojili i novčane nagrade, a priznanje dobila i trenerica Lana Koller

Prošlog tjedna u Gradskoj vijećnici održan je svečani prijam članova Streličarskog kluba Samobor koji su u sastavu hrvatske streličarske reprezentacije na nedavno održanom Europskom prvenstvu osvojili čak dvije medalje. Gradski su čelnici iskoristili ovo kao priliku da se njihov izvanredan uspjeh i nagradi jer su upravo oni primjer kako uložen trud i zalaganje vode do velikih rezultata. Tim su povodom Mariju Vavri te Mihovilu Srebrenu, kao i trenerici Lani Koller uručena priznanja, a streličari su osvojili i novčane nagrade u iznosu od 929 eura.

Okupljenima se obratila gradonačelnica Petra Škrobot, kazavši da je sasvim sigurna da samoborske streličare očekuje svijetla budućnost i mnoštvo izvrsnih rezultata. Istaknula je da će Grad i u budućnosti osigurati sve što može da podupre klub i omogući im što bolje uvjete treniranja. Zahvalila im je što tako uspješno promiču grad i puno šire od samih granica Samobora. Njezin zamjenik Petar Burić naglasio je pak da mu je izrazito drago da je sport poput streličarstva u Samoboru toliko razvijen te da članovi Streličarskog kluba Samobor postižu sjajne rezultate i trude se grad staviti na međunarodnu mapu streličarstva. Poželio je Mihovilu i kolegama da ih ozljede obilaze u širokom luku te da se nada ponovnom primanju.

Ispred Samoborskog športskog saveza primanju je nazočila tajnica Ksenija Slonje, koja je poručila da u svoje ime te uime predsjednika SŠS iskreno čestita nagrađenim streličarima i naglasila da je impresivno kakve uspjehe postižu. Iskrene zahvale za gradsku potporu, kao i nedavno uređenje vanjskog terena, uputila je trenerica Lana Koller, dodavši kako se nada da će se jednako uspješna suradnja nastaviti i u budućnosti. Pohvalila je i sve svoje članove kluba, istaknuvši kako joj je zaista privilegij stajati iza njih.

Srebrom odlikovan streličar, mladi Mihovil Srebren kratko je zahvalio gradskim čelnicima na primanju i vrijednoj nagradi, uz obećanje da će se u budućnosti potruditi ostvariti i veće uspjehe te uz nadu da sljedeći prijam bude u povodu osvojene zlatne medalje. 

storyeditor/2024-05-10/MZB.jpg Potpisan ugovor o nastavku obnove Odjela pedijatrije Optimalni uvjeti za liječenje najmlađih pacijenata storyeditor/2024-05-13/zg_kriz.jpg Na arheološkom lokalitetu Sveti Križ otkriveni jedinstveni nalazi Pronašli kovačnicu, kompleks za preradu željeza, metaluršku peć... storyeditor/2024-05-12/Biciklijada.jpg Održana 5. rekreativna biciklijada Tour natur Više od 700 građana bicikliralo ulicama Vinkovaca