Izbornik
Naslovnica Gradovi Ivanić grad
od 28. svibnja do 15. lipnja

U Ivaniću humanitarni turnir 'Sportom protiv droge'

nogomet
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
Glavni cilj ovog projekta je promicanje pozitivnih aspekata bavljenja sportom i zdravog načina života te prevencija ovisnosti

Humanitarni malonogometni turnir "Sportom protiv droge" održava se od 28. svibnja do 15. lipnja na terenima Izletišta Petek u Ivanić-Gradu, a cjelokupni nagradni fond ovogodišnjeg turnira iznosi 50.000 kuna.

U sklopu glavnog turnira održat će se i zasebni turniri za veterane, seniore, limače i srednjoškolce te ženski turnir.

Projekt humanitarnog malonogometnog turnira Sportom protiv droge započeo je još 2000. godine kao inicijativa u okviru srednje škole Ivan Švear, te se tijekom godina prometnuo u jedno od glavnih sportskih događanja u Zagrebačkoj županiji ali i šire.

Glavni cilj ovog projekta je promicanje pozitivnih aspekata bavljenja sportom i zdravog načina života te prevencija ovisnosti.

- U 18 godina, otkada se turnir održava, nastupilo je preko 700 ekipa te je prikupljeno preko 250.000 kn koje su donirane kući za odvikavanje od ovisnosti Cenacolo u Vrbovcu, Caritasu župe Sv. Petra u Ivanić-Gradu i Caritasu župe Blažene Djevice Marije u Kloštar Ivaniću, Crvenom križu Ivanić-Grad, sugrađanima u potrebi te mnogim drugim ustanovama i pojedincima - kažu iz Grada.

liječnik Kvalitetnija zdravstvena usluga Za osam punktova posebnog dežurstva 1,2 milijuna kuna