Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
PODACI DRŽAVNOG ZAVODA ZA STATISTIKU

U Koprivnici lani otvoreno najviše radnih mjesta na sjeveru

Koprivnica ima čak oko 670 zaposlenih više nego godinu prije u pravnim osobama
Foto: Robert Mihaljević
Rast zaposlenih Koprivnica očekuje i iduće godine budući da je njihov program olakšica za ulaganja u poslovne zone privukao investitore. Očekuje se da će idućih godina u zonama Dravska i Radnička biti otvoreno više stotina novih radnih mjesta.

Koprivnica je prošle godine ostvarila uvjerljivo najveći rast zaposlenosti u tvrtkama na sjeveru zemlje, objavio je prošli tjedan Državni zavod za statistiku. Riječ je o apsolutnom broju zaposlenih u pravnim osobama, a podaci se odnose na posljednji dan prvoga kvartala prošle godine (31. ožujka) u odnosu na posljednji dan pretprošle.

Igor Andrović DAN ŽUPANIJE Sušionica povrća kakve nema u RH otvorit će brojna radna mjesta

S obzirom na to da su brojne koprivničke tvrtke, prije svega tvornica podložaka za jaja Hartmann i papirnih vreća Vemo trade, zapošljavale i tijekom cijeleprošle godine, lanjske su brojke za Koprivnicu još bolje. Prema podacima DZS-a, Koprivnica ima čak oko 670 zaposlenih više nego godinu ranije.

Najveći je gubitnik Čakovec koji je potkraj ožujka lani imao oko 1300 radnika manje nego u istom razdoblju preklani. Na drugom je mjestu po rastu zaposlenih Varaždin s oko 420 zaposlenih više, a treći je Đurđevac s 280 više zaposlenih. Slijede Ludbreg s 240 i Bjelovar sa 110 novootvorenih radnih mjesta.

Uz Čakovec koji je u tvrtkama izgubio više od tisuću radnih mjesta, manje zaposlenih imalisu Krapina (oko 70) te Križevci i Virovitica (po 30 radnika manje). Ti se podaci trebaju sagledati u svjetlu snažne lanjske konjunkture potaknute, prije svega, europskim novcem koji je osnažio građevinski i uslužni sektor.

Proširenje Industrijske zone u Našicama Prilika za nove investitore i nova radna mjesta

Ove godine brojke nisu takve zbog pandemije koronavirusa. Rast zaposlenih Koprivnica očekuje i iduće godine budući da je njihov program olakšica za ulaganja u poslovne zone privukao investitore. Očekuje se da će idućih godina u zonama Dravska i Radnička biti otvoreno više stotina novih radnih mjesta.