Izbornik
Naslovnica Gradovi Kutina
KUTINA

U Kutini se grade vrtići, pronađeno rješenje i za jasličke skupine

Kutina nove jaslice
Foto: Kutina
Potpisan je ugovor za izgradnju novog dječjeg vrtića u Kutinskoj Slatini te pokrenuti radovi na nastavku izgradnje vrtića kod Osnovne škole Zvonimir Frank

Grad Kutina poduzeo je ključne korake u rješavanju problema nedostatka mjesta u dječjim vrtićima, potpisavši ugovore s izvođačima radova za izgradnju novih vrtića i osiguravši privremena rješenja za smještaj djece u jasličkim skupinama. Ove investicije i napori radi povećanja kapaciteta vrtića dolaze kao odgovor na rastuće potrebe mladih obitelji te osiguranje boljih uvjeta za život u gradu.

Rok je svibanj 2025.

– Potpisali smo ugovore za izgradnju novog dječjeg vrtića u Kutinskoj Slatini te pokrenuli radove na nastavku izgradnje vrtića kod Osnovne škole Zvonimir Frank. Predali smo i projektnu dokumentaciju za sufinanciranje izgradnje vrtića u Repušnici. Ovim trima objektima zaokružit ćemo pitanje kapaciteta dječjih vrtića u Kutini te ćemo osigurati dovoljan kapacitet za smještaj sve djece, čime ćemo eliminirati liste čekanja. Očekujemo da će svi objekti biti završeni do svibnja 2025., a planiramo da će biti spremni za rad do početka nove pedagoške godine – rekao je gradonačelnik Kutine Zlatko Babić. Novi vrtić u Kutinskoj Slatini gradit će, na temelju javnog natječaja, tvrtka Venka Gradnja d.o.o. Gradnja je sufinanciran sredstvima Europske unije u iznosu od 363.000 eura, dok je ukupna vrijednost projekta 1,200.000 eura.

Dok se novi objekti ne završe, Grad je u suradnji s privatnim investitorom pronašao privremeno rješenje kako bi smjestio djecu u jasličke skupine.

– Uspjeli smo dogovoriti s privatnim investitorom da opremimo jedan objekt u Kolodvorskoj ulici za prihvat dviju jasličkih skupina, što nam je trenutačno najveći problem jer postoji lista čekanja za djecu koja su navršila godinu dana, a čiji su roditelji oboje zaposleni. Očekujemo da će objekt biti spreman za rad oko 1. studenoga – dodao je gradonačelnik.

Smanjenje liste čekanja

Ravnateljica Dječjeg vrtića Kutina Sandra Todorov istaknula je da Grad već godinama surađuje s vrtićem kako bi osigurao prostor za smještaj najmlađih korisnika. Unatoč naporima, lista čekanja za jasličke skupine i dalje postoji, ali se aktivno radi na njezinu smanjenju.

– Grad Kutina već godinama pomaže u rješavanju problema upisa djece jasličke dobi. Do sada smo otvorili četiri jasličke skupine, a s novim prostorom u Kolodvorskoj ulici dobivamo još dvije. Na listi čekanja trenutačno imamo 51 dijete, ali smo s 1. rujna uspjeli smjestiti svu djecu koja su do tada navršila godinu dana – izjavila je ravnateljica.

Očekuje se da će do 1. rujna 2025. sva djeca s liste čekanja biti smještena, čime će se dodatno poboljšati smještajni kapaciteti vrtića u gradu.

storyeditor/2024-08-22/1079_20240807_093455.jpg KUTINA Nastavak izgradnje vrtića odlična je vijest jer podižemo kvalitetu odgoja storyeditor/2024-08-22/Kutina_b_slaget_poduzetnici_1.jpg Potpisani ugovori o kupoprodaji nekretnina u poslovnoj zoni Proširenje djelatnosti u Poduzetničkim zonama i otvaranje novih radnih mjesta storyeditor/2024-07-19/kutina_b_slager_Urbani_sportski_park.jpg Sportsko-rekreativna oaza namijenjena svim sportašima i entuzijastima Na pumptracku i skateparku postavljena nova javna rasvjeta