Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Koprivnica

U “Loptici” predstavljen priručnik Zbuk(ajmo) glagoljicu

1/10
Foto: Grad Koprivnica
Predstavljanju su prisustvovali i bivši sudionici projekta, a danas polaznici prvih razreda osnovnih škola sa svojim učiteljicama

U gradskom dječjem vrtiću "Tratinčica", objektu "Loptica", predstavljen je priručnik Zbuk(ajmo) glagoljicu proizašao iz dvogodišnjeg projekta Mala škola glagoljice. Isti se u koprivničkom vrtiću počeo provoditi prošle pedagoške godine u dvije skupine polaznika predškolskog uzrasta, a ove je godine nastavljen s djecom iste dobne skupine. Kako je istaknula ravnateljica "Tratinčice" Ida Šipek, projekt je pokrenut u suradnji vrtića s djelatnicima Muzeja grada Koprivnice. Djeci su se u samome startu plasirale priče o seobi Hrvata, osnovama glagoljice te brojni napjevi skriptiranog pisma.

- Dobili smo jedan kvalitetan priručnik koji će nekome tko je zainteresiran za glagoljicu ponuditi sve potrebne informacije na jednome mjestu - rekla je Šipek te dodala da će ga sigurno koristiti brojne odgojne i obrazovne ustanove, priopćili su iz Grada Koprivnice.

Gradska knjižnica Koprivnica Prvi u Hrvatskoj - članske iskaznice odlaze u povijest Gradska knjižnica razvila aplikaciju za mobitele

- Mi kao Grad nastojimo podržavati sve naše ustanove kojima smo osnivači pa tako i DV "Tratinčica" koji svake godine proizvede neku novu aktivnost i program, na veliko zadovoljstvo djece i njihovih roditelja. Zahvaljujem se dječjem vrtiću "Tratinčica", Klubu "Tratinčica" i našoj županiji koji su pomogli da se realizira ovaj prekrasan projekt - rekla je pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Ana Mlinarić.

Inga Seme Stojanović, recenzentica priručnika, naglasila ja pri predstavljanju da je priručnik nova vrijednost kulturnoj baštini putem kojeg će djeca i odrasli moći proširiti svoja znanja. Kako je rekla, glagoljica slovi kao dar čovječanstvu naših krajeva, a legenda o njoj kaže da će svatko tko nasumce uzme njenih nekoliko slova dobiti odgovor o vlastitom poslanju na Zemlji.

Nakon što je grad donio paket olakšica za ulagače Sedam investitora kupilo parcele i najavilo nova radna mjesta

Predstavljanju su uz odgojiteljice Ivanu Jakupić, Nataliju Kušek, Mariju Mesarić, Vesnu Pelesk, Gordanu Škundrić i Željku Turk koje kao autorice potpisuju priručnik, prisustvovali i bivši sudionici projekta, a danas polaznici prvih razreda osnovnih škola sa svojim učiteljicama. U ime Koprivničko-križevačke županije čestitke i zahvale na ovom projektu okupljenima je uputio zamjenik župana Ratimir Ljubić.