Izbornik
Naslovnica Gradovi Zaprešić
Ljetno Banovanje u Zaprešiću

U manje od pet godina počeli su dolaziti i inozemni gosti

Zaprešić
Foto: Grad Zaprešić
Na programu su još brojni koncerti, predstave i crtići za djecu, sportska događanja, natjecanje u bacanju žabica, Pivofest, party na Zajarkima

– Ideja Banovanja zapravo je poprilično jednostavna - ponuditi baš svima neki sadržaj, tako da nitko ne može reći da nije imao što raditi ili da mu je bilo dosadno. Uspjelo nam je to i prošlih godina, a kako stvari sada stoje, mislim da smo ove nadmašili sami sebe – riječi su kojima direktorica Turističke zajednice grada Zaprešića Branka Barilović započinje priču o ovogodišnjem Banovanju, manifestaciji koja je u Zaprešiću u samo pet godina postojanja već prerasla u svojevrsnu tradiciju.

Zaprešić Novi multimedijski centar u sklopu imanja Novi dvori Vršilnica od lipnja postaje središnje mjesto zaprešićkih manifestacija

Neka nas ban izvede van

Banovanje se održava na više lokacija u gradu i to u razdoblju od dva tjedna ispunjena brojnim aktivnostima koji za glavni cilj imaju na ulice i trgove iz kuća “istjerati i staro i mlado”, što otkriva i slogan manifestacije koji glasi “Neka nas ban izvede van”.

– Ove je godine zbog svjetskog prvenstva u nogometu sve u znaku kockica. Na Trgu Ivana Pavla II. organizirano je gledanje svih utakmica koje igra naša reprezentacija, a uz veselo druženje i gromoglasno navijanje svaku utakmicu prati i nabrijavanje uz koncerte koji će se održavati i prije i poslije utakmice – govori Branka Barilović.

Uz prvu utakmicu navijače je tako zabavljao Miroslav Škoro, za drugu su tu bili Zaprešić Boysi, dok će atmosferu prije i nakon sraza s Islandom podizati Beatta band.

Sama manifestacija je kao i prethodnih godina otvorena na Aleji kišobrana gdje je hrvatski kišobran kao autohtoni zaprešićki proizvod obojio staru gradsku šetnicu.

Zaprešić Bespovratna sredstva Zaprešiću 6,1 milijuna kuna za izgradnju Ulice Lusci

Na programu su još i brojni koncerti, predstave i crtići za djecu, sportska događanja, natjecanja u bacanju žabica, Pivofest te Shikara party na kojem će nastupiti nekoliko DJ-a koji će 29. lipnja od 21.00 do jutarnjih sati puštati glazbu na Zajarkima. Program će trajati do 30. lipnja kada se proslavom pola nove godine na Trgu Ivana Pavla II. Banovanje i službeno zatvara.

Krapinske i slovenske tablice

– No prođemo li dalje na SP-u, a vjerujem da hoćemo, ekrani, razglas i sva druga logistika ostaju na Trgu gdje ćemo i dalje pratiti pohode naših nogometaša – kazuje Branka Barilović koja je istaknula i zanimljivu informaciju.

Naime, ove se godine u Zaprešiću u vrijeme Banovanja može vidjeti mnoštvo automobila krapinskih, ali i slovenskih registarskih oznaka, što dovoljno svjedoči o popularnosti manifestacije koja se u tek nekoliko godina proširila i izvan granica Hrvatske.

Zaprešić, gospodarski sajam Međunarodni sajam Zaprešićko gospodarstvo u novom zamahu