Izbornik
Naslovnica Gradovi Metković
Dobro i za razvoj turizma

U Metkoviću se gradi protupožarni put

Protupožarni put Metković
Foto: metkovic.hr
Put će se u dužini 2,5 km i širini 4,5 m protezati padinama Šibanice i Gledavca od Lovačke kućice do lokaliteta Izvori

Gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan sa svojim je zamjenikom Damirom Raićem obišao izgradnju protupožarnoga puta koji će se u dužini 2,5 km i širini 4,5 m protezati padinama Šibanice i Gledavca od Lovačke kućice do lokaliteta Izvori, priopćili su iz gradske uprave.

Navalno vozilo DVD-a Metković Suradnja DVD-u Metković vrijedno navalno vozilo

- Već godinu dana pokušavamo realizirati ovaj projekt jer su nam određene uvjete dali zaštitari prirode. Evo, napokon su ispunjeni uvjeti i krenuli smo u izvođenje radova. Riječ je cesti od koje će građani Metkovića imati višestruku korist. Svjedoci smo kako je prošloga ljeta u u gradu nastao prometni kolaps prilikom sprovoda tijekom radova u ulici Vladimira Nazora. Ne želimo da se to više događa i sada dobivamo alternativu. Prvenstvo je riječ o protupožarnom putu, koji će grad Metković u narednom periodu asfaltirati i možda napraviti biciklističku stazu. Ono što je važno napomenuti jest da trasa ovoga puta prolazi uz lokalitet Gubave kuće pa želimo oživjeti tu turističku atrakciju. Ja sa svojim timom razrađujem brojne ideje kako bismo oživjeli taj lokalitet. Hvala Hrvatskim šumama koje su nam izašle u susret. Budući da oni radove izvode svojom tehnikom i svojim zaposlenicima troškovi će biti 300.000 kn, a da je Grad to išao raditi to bi ga stajalo više od milijun kuna jer bismo trebali platiti projekt, raspisati natječaj, odabrati izvođača… – zaključio je gradonačelnik Milan te dodao da je u planu urediti i Lovačku kućicu.

mladi liječnici Počela gradnja novog Poduzetničkog inkubatora u Pitomači Prostor za rad i vjetar u leđa mladim poduzetnicima