Izbornik
Naslovnica Gradovi Dubrovnik 1622 pregleda
Za vrijeme dočeka Nove godine

Za promet se zatvara cijela povijesna jezgra, osiguran besplatan parking

Doček Nove godine na Stradunu
Foto: Grgo Jelavić/PIXSELL
Od zabrane se izuzimaju vozila javnog gradskog prijevoza (autobusi i autotaksi vozila), autobusi turističkih agencija, interventna vozila i vozila s posebnom dozvolom

Za vrijeme organiziranog dočeka Nove godine, u sklopu kojeg će Dubrovčane i njihove goste na Stradunu zabavljati Dino Merlin, oko povijesne jezgre zabranjen je promet u to u vremenu od 20 sati 31. prosinca do 5 sati 1. siječnja.

Zabrana prometa, izvijestili su iz Grada, odnosi se na Zagrebačku (od Javne garaže do Vatrogasaca, dok se u slučaju popunjavanja javne garaže zabrana odnosi od križanja na Ilijinoj glavici), Petra Krešimira IV. (od križanja kod Vatrogasaca do križanja s Ulicom Frana Supila), Frana Supila (od križanja s Ulicom Petra Krešimira IV. do Ploča), Iza Grada (od Ploča do Pila), Branitelja Dubrovnika (od Pila do križanja kod Doma zdravlja).

Od zabrane se izuzimaju vozila javnog gradskog prijevoza (autobusi i autotaksi vozila), autobusi turističkih agencija, interventna vozila i vozila s posebnom dozvolom.

Za izlazak iz zone zabrane prometa vozila mogu bez ograničenja prometovati ulicama u smjeru Državne ceste br.8, odnosno preko Pila prema Boninovu.

Dozvole za vožnju u izuzetnim slučajevima izdavat će Upravni odjel za promet  Grada Dubrovnika. Zahtjevi za izdavanje dozvola za prometovanje zaprimaju se u Upravnom odjelu za promet  Grada Dubrovnika, na adresi Ćira Carića 3, zaključno s danom 30. prosinca (petak) u 12 sati.

Iz Grada su priopćili i da će svima, koji će se na proslavu dočeka Nove godine uputiti vlastitim vozilima, da će parking Luke Dubrovnik biti besplatan od 19 sati 31. prosinca do 7 sati 1. siječnja.