Izbornik
Naslovnica Gradovi Velika Gorica
GRADI SE PJEŠAČKA STAZA I NOGOSTUP

U naselju Lukavec asfaltira se i uređuju staze

Foto: Grad Velika Gorica
Novi će asfalt dobiti Tratinska, Dolenska, Nova cesta te će se urediti nogostup u dužini od 1.200 metara

Radovi u sklopu aglomeracije Velika Gorica u naselju Lukavec traju, podsjetimo, od prošlog ljeta.

EU FINANCIRA DIO U sklopu projekta aglomeracije asfaltirano šest ulica u Selnici

Nakon mjeseci iskopavanja i postavljanja cijevi za kanalizacijsku mrežu u duljini 6,7 kilometara, počelo je i asfaltiranje prometnica te Lukavec dobiva nove vizure. Mjeseci strpljenja Lukavčanima su se isplatili. Tijekom jeseni, naime, radili su se iskopi i postavljale kanalizacijske cijevi, a ovih je dana započelo asfaltiranje te izgradnja pješačkih staza. Radove je obišao i v.d. gradonačelnika Krešimir Ačkar naglasivši kako je spomenuto mjesto zaslužilo uređene ulice.

– Lukavčani su godinama čekali gradnju komunalne infrastrukture u svom naselju. Konačno, Lukavec je ovog proljeća veliko gradilište. U tijeku je, naime, asfaltiranje i uređenje više ulica. Sve pohvale Vijeću mjesnog odbora i predsjedniku Andriji Rotimu na iznimnom trudu koji ulažu za svoje naselje – poručio je Ačkar.

ZA LAKŠI PRIJEVOZ OSOBA S OTEŽANOM POKRETLJIVOŠĆU Grad kupuje 11 novih niskopodnih autobusa

U Lukavcu će novi asfalt dobiti Tratinska, Dolenska i Nova cesta te će se urediti nogostup u dužini od 1200 metara kroz naselje do osnovne škole te prema Društvenom domu i centru spomenutog naselja. Osim toga, prošli je mjesec Ačkar otvorio i radove asfaltiranja Jandriševe ulice na Plesu. Investicija je to vrijedna 147.000 kuna, a najavio je i Ačkar uređenje Ulice Petra Zrinskog koja mora ići u potpunu rekonstrukciju.