Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
Radovi u Vinkovcima u punom zamahu

U naselju Mirkovci napravljeno 18 km kanalizacije, realizirano 6000 priključaka...

Foto: novosti.hr
Gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić obišao je gradilište u prigradskom naselju Mirkovci

Otkako su započeli u veljači 2019., radovi na projektu “Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture na području aglomeracije Vinkovci, Otok, Ivankovo i Cerna”, kojim se stanovnici na tom području, ali i oni u općinama Privlaka i Andrijaševci, spajaju na mrežu javne odvodnje, ne gube na intenzitetu. Trenutačno je jedno od većih gradilišta ono u prigradskom naselju Mirkovci gdje je već napravljeno oko 18 kilometara kanalizacijske mreže, 3 crpne stanice, a već je realizirano i 600 priključaka.

GOTOVA DO PROLJEĆA Pumptrack staza uz Rakarsku stiže i prije roka

Novo igralište u Novom Selu

– U konačnici u svakoj ulici ide asfaltiranje s kojim je ulica onda i završena što se radova tiče. Ukupna vrijednost radova je oko 37 milijuna kuna bez PDV-a i ovo je stvarno jedan od važnijih projekata koji će obilježiti ove dvije godine na prostoru Mirkovaca – rekao je gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić koji je obišao gradilište.

Dodao je kako će sa završetkom projekta konačno i građani naselja Mirkovci imati svu infrastrukturu koja je potrebna za kvalitetan život. Inače, riječ je o projektu vrijednome ukupno 384 milijuna kuna u okviru kojega je planirana gradnja 51.009 metara sekundarne mreže, 11.330 metara transportnih cjevovoda, 18 crpnih stanica, 4 kišna preljeva, 3 kišna preljevna spremnika, rekonstrukcija postojeće sekundarne mreže dužine 11.555 metara i 10 crpnih stanica…

– Ono što smo kao gradska uprava nagovješćivali, da želimo u svakom dijelu Vinkovaca imati isti standard, ovo je ustvari taj put. Izgradnja kanalizacije u tijeku je i na Slaviji, a s lijepim vremenom radovi će se ponovno intenzivirati i u Vinkovačkom Novom Selu. Tamo nam je velika potreba, a u zimskom razdoblju tamo nismo mogli raditi zbog velikih problema s podzemnim vodama. Tako da će sada s lijepim vremenom jedan veći dio operative preseliti u Vinkovačko Novo Selo, kazao je Bosančić.

SLJEDEĆE SU NA REDU CESTE U TOMAŠEVIĆEVOJ, PETROVINI, LUKAVCU, DONJOJ LOMNICI... Jandriševa dobila novi asfalt

Najavio je i kako će u Vinkovačkom Novom Selu uskoro biti izgrađeno i novo multifunkcionalno sportsko igralište na kojemu su radovi već započeli. Riječ je o novom sportskom terenu dimenzija rukometnog igrališta, bit će pokriveno gumom tako da će onda udovoljavati i futsal standardima.

– Cilj je svaki dio naših Vinkovaca učiniti što ugodnijim mjestom za život. Za mjesec dana bit će gotovo sportsko igralište, a odmah nakon toga kreće se u realizaciju dječjeg igrališta i sjenice. Vrijednost sada ovih radova je oko 460 tisuća kuna, ali vjerujemo da ćemo sa svime onim što planiramo doseći brojku od milijun kuna – istaknuo je Bosančić.

Dodao je i kako je gradska uprava na prijedlog stanovnika mjesnih odbora Slavija i Mala Bosna odlučila asfaltirati poljski put koji spaja ove dijelove grada. U tijeku su tako radovi na izgradnji “otresnice” na spoju ulica kralja Tomislava i Matije Klajna. Riječ je o otresnici s asfaltnim slojem u dužini od 980 metara izgradnjom koje će se stvoriti uvjeti da poljoprivredna mehanizacija na ceste više ne nanosi blato nakon radova na poljoprivrednim površinama. Naime, na ovom području nalazi se gotovo stotinjak poljoprivrednih parcela s obje strane puta koji poljoprivrednici koriste pri izlasku ili prema Maloj Bosni ili prema Slaviji, čime na prometnice nanose blato i zemlju.

Poticanje poljoprivrede

Pročelnik za gospodarstvo Hrvoje Niče rekao je kako su ove godine intenzivnije krenuli s osiguravanjem što kvalitetnijih uvjeta vinkovačkim poljoprivrednicima.

ŠRU Odra gospodari s više od 500 hektara vode Grad donirao vozilo ribočuvarima Športsko-ribolovne udruge Odra

– Donijeli smo program poticanja poljoprivredne proizvodnje, u sklopu kojeg imamo 7 mjera i 14 podmjera, ali nije to jedina aktivnost gdje smo usmjereni prema poljoprivrednoj proizvodnji na području grada. Neke od aktivnosti su i ovakvi infrastrukturni poslovi – rekao je Niče. Najavio je i kako će se strojevi za gradnju prometnica preseliti u Osječku ulicu na Slaviji i prema PIK-ovu stanu gdje će raditi na izgradnji pristupne ceste prema budućem Gourmet centru.