Izbornik
Naslovnica Gradovi Čakovec
Čakovečka zimska služba na terenu

U nekoliko sati napadalo deset centimetara snijega, promet otežan

Snijeg u Čakovcu
Foto: Grad Čakovec
Stožer Zimske službe uputio je apel građanima da bez potrebe ne koriste automobile i da se ne uključuju u promet bez odgovarajuće zimske opreme

U vrlo kratkom roku, u svega nekoliko sati, u Međimurju je napadalo više od deset centimetara snijega koji stvara poteškoće u prometu. Sve ekipe čakovečke zimske službe su na terenu, čiste se ceste i pješačko-biciklističke staze te posipavaju prometnice.

Na terenu je od ranih poslijepodnevnih sati svih deset ralica koncesionara tvrtki Tegra i Patafta i sinovi, od kojih pet imaju uređaje za posipavanje. Na terenu su i Čakomova vozila koja čiste pješačku zonu u središtu grada i pješačke staze u Čakovcu. Predsjednik stožera čakovečke Zimske službe Mario Medved ističe da Grad brine o 148 kilometara cesta na svom području i još oko 120 kilometara pješačko-biciklističkih staza.

Sve one ne mogu biti istovremeno očišćene, no službe se trude prometnice održati prohodnima. U silosima je oko 100 tona soli za posipavanje, što je više nego dovoljno. Stožer Zimske službe uputio je apel građanima da bez potrebe ne koriste automobile i da se ne uključuju u promet bez odgovarajuće zimske opreme.