Izbornik
Naslovnica Gradovi Samobor
Samobor

U novom ruhu zasjat će igralište u Langovoj, ali i Gradni, Rudama...

Uređuju se parkovi i igrališta na području Samobora
1/2
Foto: Grad Samobor
Nakon što je nedavno otvoren novouređeni park u Južnom naselju, Grad intenzivno nastavlja s uređenjem parkova i igrališta na svom području

Novo ruho uskoro će dobiti i kultno igralište u Langovoj, a u tijeku je priprema za raspisivanje javne nabave za izvođača radova. Na površini od 2769 četvornih metara planira se temeljito uređenje igrališta koje će zadovoljiti različite potrebe korisnika i pružiti prostor za raznovrsne aktivnosti. Središnji elementi igrališta bit će tereni za košarku, rukomet i mali nogomet te prostor predviđen za dječju igru i zabavu. U sklopu uređenja, postojeći objekt bit će osvježen i prilagođen potrebama korisnika igrališta, a izgradit će se i tribine, nova garderoba te spremište.

Ugradit će se i rampa

Predviđeno je i postavljanje šest rasvjetnih stupova s reflektorima na sportske terene, dok će se na dječje igralištu postaviti četiri stupa parkovne rasvjete. Jedan je od ključnih elemenata uređenja i pristupačnost osobama s invaliditetom. U tu svrhu planirana je ugradnja rampe koja će povezati dvije razine terena, osiguravajući tako da svi korisnici mogu lako pristupiti i koristiti igralište.

Sustav odvodnje bit će pažljivo riješen kako bi se osigurala odgovarajuća drenaža tijekom kišnih perioda. Ovo je ključno za očuvanje kvalitete terena i sigurnost korisnika, sprječavajući nakupljanje vode i stvaranje blatnih površina. U konačnici, svrha je uređenja igrališta osigurati funkcionalan, siguran i atraktivan prostor koji će poticati aktivnost, rekreaciju i zajedništvo u lokalnoj zajednici.

U tijeku su i radovi na izgradnji novog dječjeg igrališta na području MO Gradna. Na ograđenom igralištu postavit će se igrala, klupice te antistresna podloga. Dotrajala igrala uklonjena su pak na igralištu kod Područne škole Pavučnjak, gdje se trenutno izvode zemljani radovi te se postavlja ograda, a potom kreće i postavljanje novih igrala.

Nakon što je izgrađeno i uređeno dječje igralište u Podvrhu, uređuje se i sportsko igralište koje se nalazi u neposrednoj blizini. Ono je prošireno te asfaltirano, trenutno se radi na uređenju okoliša, a postavit će se i golovi te koševi.

U tijeku je i sanacija zgrade na rukometnom igralištu u Rudama. U sklopu radova izmijenit će se krovište, urediti svlačionice i sanitarni čvorovi te prostorija koja će služiti za izvannastavne, školske i ostale aktivnosti. Izmijenit će se i zaštitna ograda, sanirati rukometno igralište te izraditi nova podloga. Osim igrališta, uredit će se dječji park s igralima. Zemljani radovi počinju idući tjedan, a potom će biti postavljena nabavljena igrala. Uz park će se urediti učionica na otvorenom.

Novo igralište u Klokočevcu

Igralište se uređuje i kraj Područne škole Klake. Potpisan je ugovor s izvođačem radova, igrala su u izradi, a igralište bi trebalo biti uređeno do sredine lipnja. Oko postojećeg igrališta postavljana je nova zaštitna ograda. Zbog veće sigurnosti djece sa zapadne strane škole izgradit će se dio nove panel-ograde s ulaznim vratima, a na prozore su ugrađena i sjenila za zaštitu od sunca. Traže se i izvođači radova za sanaciju igrališta kod škole Manja Vas, a novo se igralište gradi i u Klokočevcu, gdje će se postaviti igrala, urbana oprema te antistresna podloga. 

storyeditor/2024-05-18/Gradonacelnica_i_zapovjednik_DVD-a_Rude.jpg Namijenjeno za gašenje požara raslinja na otvorenom prostoru Novo vozilo stiglo u DVD Rude, blagoslovio ga velečasni Darko Banfić storyeditor/2024-05-13/Josipa_Milakovic__Petra_Skrobot.jpg Svečano otvorenje u Molvicama U novoizgrađeni moderni vrtić upisano je više od 50 mališana storyeditor/2024-05-13/Prijem_strelicari.JPG Streličari su se s Europskog prvenstva vratili s čak dvije medalje U Gradskoj vijećnici održan prijam za srebrne samoborske streličare