Izbornik
Naslovnica Gradovi Makarska 45 pregleda
Vrijednost projekta 1,6 milijuna kuna

U prizemlju Palače Tonolli Centar za posjetitelje s lokalnim proizvodima i suvenirima

Makarska
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
Centar će imati ulogu mjesta javne, prezentacijske i edukacijske namjene, s funkcijom praćenja turističkih podataka, upravljanja atrakcijama, sadržajima i aktivnostima na lokalnoj razini te je kao takav ključna informacijsko-polazišna točka za sve turiste Makarske rivijere

Gradonačelnik Jure Brkan u utorak je u Ministarstvu turizma potpisao ugovor o dodjeli bespovratnih sredstva u iznosu od 700.000,00 kuna za projekt Centar za posjetitelje Makarska koji se planira implementirati na ekskluzivnoj lokaciji u centru grada - u prizemlju barokne Palače Tonolli. Projekt čija je ukupna vrijednost 1.621.000,00 kuna, prijavljen je na javni poziv Ministarstva turizma temeljem Programa razvoja javne turističke infrastrukture u 2017. godini, a projektnu dokumentaciju pripremili su Makarska razvojna agencija MARA i Turistička zajednica Grada Makarske.

Cilj projekta je razvoj inovativnog centra na svjetskoj razini koji će služiti kao poligon za prezentaciju međunarodno prepoznatljive kulturne i prirodne baštine Makarske, Makarskog primorja, planine Biokovo i Dalmatinske zagore. Centar će imati ulogu mjesta javne, prezentacijske i edukacijske namjene, s funkcijom praćenja turističkih podataka, upravljanja atrakcijama, sadržajima i aktivnostima na lokalnoj razini te je kao takav ključna informacijsko-polazišna točka za sve turiste Makarske rivijere, priopćili su iz Grada.

Kvalitetniji boravak turista

Realizacijom ovog projekta turistička ponuda Makarske bit će obogaćena novim sadržajima kao što su multimedijalni centar, disperzivna suvenirnica s lokalnim proizvodima i rukotvorinama, slastičarnica s tortom makaranom i domaćim likerima.

Centar za posjetitelje imat će i turističko-informativnu svrhu tj. turistima ukazivati na selektivne sadržaje i mogućnosti destinacije (informacije o kulturnoj i prirodnoj baštini, manifestacijama i događajima, sadržajima kreativnog turizma, gastro sadržajima, specijaliziranim oblicima turističke ponude i sl.) te tako utjecati na kvalitetniji boravak turista u pred i posezoni.

Vanjski prostor osmislit će se uz minimalne intervencije te korištenje zelenih tehnologija i tradicionalnih materijala, a zamišljen je u svrhu okupljanja većih grupa te radionica na otvorenom, organizaciju ljetnih događanja te uživanju u dalmatinskim slasticama.
Realizacijom ovog projekta, u sinergiji s ostalim turističkim razvojnim projektima grada Makarske, osigurat će se radikalan odmak od dosadašnje ponude ka cjelogodišnjem turizmu 365 dana u godini.