Izbornik
Naslovnica Gradovi Pula
Za veću sigurnost u prometu Grad uložio 5,3 milijuna kuna

Pušten u promet novi rotor na raskrižju Rizzijeve i Voltićeve ulice

1/5
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
U sklopu projekta sagradila se dionica prometnica koje se nadovezuju na novi rotor, oborinska odvodnja i javna rasvjeta te se izvršilo prelaganje, zaštita i izmještanje elektroničke komunikacijske infrastrukture, prelaganje i zaštita vodovodnih instalacija, plinskih instalacija i elektro-energetske mreže

U utorak 24. ožujka, u prijepodnevnim satima, za sav je promet otvoren novi rotor na raskrižju Rizzijeve i Voltićeve ulice. U sklopu gradnje novog rotora sagrađena su i dva nova autobusna ugibališta u Rizzijevoj ulici. Zahvaljujući toj investiciji, u koju je Grad Pula uložio 5,3 milijuna kuna, osim znatno veće sigurnosti u prometovanju, uvelike je povećana protočnost prometa u tom dijelu grada, posebno kada se uzme u obzir već sagrađen rotor na raskrižju Rizzijeve i Radićeve, te na raskrižju Rizzijeve i Ceste Prekomorskih brigada.

Na zahtjev mjesnog odbora

U sklopu projekta sagradila se dionica prometnica koje se nadovezuju na ovaj novi rotor, oborinska odvodnja i javna rasvjeta te se izvršilo prelaganje, zaštita i izmještanje elektroničke komunikacijske infrastrukture (EKI), prelaganje i zaštita vodovodnih instalacija, plinskih instalacija i elektroenergetske mreže. Radove je u roku izvelo društvo Cesta d.o.o. kao najpovoljniji ponuditelj na provedenoj javnoj nabavi.

Foto: Duško Marušić/PIXSELL

Uz gradnju novog rotora, paralelno su se izveli i radovi na otvaranju slijepe ulice - Piranesijeva prilaza na Rizzijevu ulicu, a sve s ciljem uspostave kvalitetnijeg, protočnijeg i sigurnijeg prometovanja u tom dijelu grada. Upravo takvo rješenje tražio je tamošnji mjesni odbor.

Piranesijevu prilazu omogućen je pristup iz smjera Rizzijeve ulice, te je duž iste jednosmjerne ulice u dijelu osigurano uzdužno parkiranje. Takva nova organizacija prometa, za koju je ishodovana suglasnost MUP-a, znatno olakšava prometovanje stanarima navedenog dijela Vidikovca budući je riječ o više slijepih ogranaka kojima je sada omogućeno kružno prometovanje, kako Piranesijevim prilazom tako i Heiningerovom ulicom. U sklopu što bolje organizacije prometa u tom dijelu grada, osigurano je ukupno 18 novih parkirališnih mjesta što bi u ovom trenutku trebalo biti dovoljno.

Iz Grada Pule zahvaljuju svim građanima na strpljenju i razumijevanju za vrijeme izvođenja radova.

Kako je rekao gradonačelnik Pule Boris Miletić, zahvaljujući ovom projektu stvoreni su znatno kvalitetniji uvjeti prometovanja u gradu u kojem je već sagrađen niz rotora koji, posebno za ljetnih mjeseci kada je i velik broj turista u gradu, osiguravaju bolju protočnost prometa i veću sigurnost svih sudionika u prometu.

Foto: Grad Pula

Radi se na gradilištima

– Bez obzira na situaciju s koronavirusom, u Puli trenutačno imamo nekoliko važnih gradilišta na kojima traju radovi koji su otprije započeti. Jasno, radovi se održavaju uz pridržavanje strogih uputa Stožera civilne zaštite Hrvatske i lokalnih Stožera jer nam je zdravlje uvijek na prvom mjestu. Drago mi je da smo uspjeli u roku sagraditi i otvoriti kružni tok na Vidikovcu koji je donedavno bio jedno od najkritičnijih prometnih raskrižja u gradu. Vjerujem da će novi kružni tok i obnovljene prometnice znatno podignuti ljestvicu sigurnosti u ovom dijelu Pule – kazao je Boris Miletić, prvi čovjek grada.