Izbornik
Naslovnica Gradovi Ivanec
Novi priključci

U šest ivanečkih ulica u tijeku rekonstrukcija vodovodne mreže

Ivanec
Foto: Grad Ivanec
Radnici uklanjaju stare i dotrajale vodovodne cijevi i postavljaju nove, a do svake kuće bit će izgrađeni novi vodovodni priključci

Temeljem odobrenja izdanog od strane Upravnog odjela za urbanizam, komunalne poslove i zaštitu okoliša Grada Ivanca, Ivkom vode d.o.o. izvode opsežne radove na rekonstrukciji vodovodne mreže u ulicama naselja Ivanec. Radovi će trajati nekoliko mjeseci, točnije do početka rujna ove godine, a njima je obuhvaćena Vinogradska, Zaovjna, Zagorska, Jagićeva i Gupčeva ulica te Zeleni dol.

asfaltiranje Vrijednost radova 3 mil. kn Ivanec raspisao natječaj za asfaltiranje 7,5 km nerazvrstanih cesta

Radnici uklanjaju stare i dotrajale vodovodne cijevi i postavljaju nove, a do svake kuće bit će izgrađeni novi vodovodni priključci, izvijestili su iz Ivanca.

S obzirom na to, Ivkom vode su na adrese onih građana koji nemaju vodomjere poslale obavijesti s uputama o izvedbi revizionih okana (što je obveza samih građana) u koja će se montirati vodomjer. Vodomjerna okna građani trebaju izgraditi najkasnije do 30. srpnja te o tome povratno izvijestiti Ivkom vode.

U Vinogradskoj ulici nove će priključke dobiti 52 kućanstva, u Zavojnoj 13, u Jagićevoj 16, u Zelenom dolu 24, u Zagorskoj 19 te u Gupčevoj ulici 30 kućanstava.

Za potrebe rekonstrukcije glavnog voda i izvođenja priključaka bit će potrebno izvesti ukupno 4.390 metara iskopa.

Procijenjena vrijednost radova je 1,12 milijuna kuna, a financiraju se iz sredstava razvoja koja se prikupljaju u cijeni vode.

S obzirom na obavljanje zemljanih radova i prekope te na činjenicu da je u ulicama promet otežan ili usporen, Ivkom vode mole građane za razumijevanje.

Radove na terenu proteklih je dana obišao gradonačelnik Milorad Batinić sa suradnicima te s tehničkim rukovoditeljem Ivkom voda d.o.o. Rankom Zboduljom.

Ivanec veliki projekt Grad Ivanec od MUP-a povukao 2,5 milijuna kuna