Izbornik
Naslovnica Gradovi Slatina
Izvanredna sjednica Gradskog vijeća

U Slatini će se dograđivati Industrijsko-obrtnička škola

Foto: Mihaela Feldi
Dogradnja na južnoj strani škole obuhvaća 234 "kvadrata" u prizemlju

Gradski vijećnici sastali su se nedavno na izvanrednoj sjednici na kojoj su bile samo dvije točke dnevnog reda. Jedna je bila razmatranje prijedloga i donošenje Odluke o darovanju nekretnina Virovitičko-podravskoj županiji za potrebe dogradnje Industrijsko-obrtničke škole Slatina, a druga razmatranje prijedloga i donošenje Odluke o davanju suglasnosti na provedbu ulaganja na području Grada Slatine za projekt "Rekonstrukcija i prenamjena zgrade Društvenog doma u Kozicama". Obje su jednoglasno usvojene.

Planirani projekt dogradnje Industrijsko-obrtničke škole u Slatini obuhvaća dogradnju prizemne zgrade ukupne bruto površine 565 "kvadrata" na sjevernoj strani škole koja će na taj način dobiti tri pripremne učionice i tri radionice (autoelektričarsku, stolarsku i za CNC operatere), kabinet te pomoćne prostorije koje uključuju hodnik, kotlovnicu, spremište, prostor za domara, garderobu i sanitarni čvor.

Bolji uvjeti

Dogradnja na južnoj strani škole obuhvaća 234 "kvadrata" u prizemlju gdje će biti smještene jedna učionica pripreme i tri radionice 
za električare, vodoinstalatere i instalatere grijanja, dok će na isto toliko prostora na prvom katu biti smještene dvije učionice za kombiniranu nastavu, multifunkcionalna učionica, kabinet, sanitarni čvor i hodnik s dizalom.

– Na taj način će se dobiti i učionice i prostor za radionice nužan za razvoj i daljnje napredovanje naših učenika koji su se u svim 
našim školama dokazali proteklih godina, i često bili nagrađivani, među ostalim i kao najbolji učenici županije – rekao je gradonačelnik Denis Ostrošić.

Istaknuo je dobru suradnju sa Županijom kada je riječ o osnovnoškolskom i srednjoškolskom obrazovanju. Grad Slatina će, nadalje, sufinancirati projektiranje ovog projekta.

Realizacijom ovog projekta i vraćanjem prostora koje Industrijsko-obrtnička škola trenutačno koristi za radionice, Srednjoj školi Marka Marulića stvorile bi  se predispozicije za jednosmjenski rad.

Što se tiče rekonstrukcije i prenamjene zgrade Društvenog doma u Kozicama, riječ je o projektu vrijednom oko milijun eura. 
Podnesen je nedavno zahtjev za dobivanje građevinske dozvole, čime su ispunjeni tehnički uvjeti za prijavu na natječaj iz Programa ruralnog razvoja.

Novi sadržaji

Rekonstrukcija društvenog doma omogućit će dostupnost novih kvalitetnih sadržaja i aktivnosti u ruralnom području. U glavnoj zgradi do ulice uredit će se sanitarni čvorovi, planirana je i energetska obnova svih pročelja i podova, kao i nadogradnja još jedne etaže s multifunkcionalnom dvoranom za prezentaciju naselja Kozice kroz povijest i Domovinski rat. Izgradit će se parkiralište te urediti sportsko-rekreacijsko igralište.