Izbornik
Naslovnica Gradovi Split
DOLAZE BROJNA POZNATA LICA

U Splitu uskoro koncert 'Domovini s ljubavlju': 'To će biti spektakl'

1/5
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Zapovjednik Orkestra Hrvatske ratne mornarice bojnik Milan Milas istaknuo je kako će koncert biti spektakl.

Orkestar Hrvatske ratne mornarice (HRM) i Klapa "Sv. Juraj" održat će 7. listopada u splitskome Hrvatskome narodnom kazalištu (HNK), u povodu Dana neovisnosti Republike Hrvatske, koncert na kojem će izvoditi domoljubne pjesme.

Pomoć Split 10. listopada dobiva područni Ured pravobraniteljice za osobe s invaliditetom

Kao gosti na koncertu će nastupiti Goran Karan, Đani Stipaničev, Helena Gudelj i Ankica Grossi, najavljeno je u srijedu na konferenciji za novinare splitskome HNK.

"Dan neovisnosti je izniman datum i najbolji način za prosloviti ga je koncert uz domoljubne pjesme i našu Hrvatsku vojsku - mornaricu", rekao je splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara.

Zapovjednik Orkestra Hrvatske ratne mornarice bojnik Milan Milas istaknuo je kako će koncert biti spektakl.

"Izabrali smo domoljubne pjesme i siguran sam kako će to biti spektakl, a naš orkestar na ovakav način obogaćuje i kulturni život Splita", poručio je Milas.

Ilustracija 24. Split film festival Kineski film proglašen najboljim dugometražnim, nagrada za kratkometražni otišla u domaće ruke

Intendant splitskoga HNK Srećko Šestan je rekao kako je koncert, osim Danu neovisnosti, posvećen i Dalmatincima stradalima u pomorskoj bitki kod Lepanta 1751. godine, na dan kad se ove godine održava i koncert u Splitu. Dodao je kako je koncert posvećen svima poginulima u pomorskoj bitki kod Lepanta.

Ulaznice za koncert bit će besplatne, a posjetitelji će moći dragovoljno uplatiti novčani prilog koji će biti namijenjen Zakladi vojne solidarnosti, rečeno je.

Također je rečeno kako je nakon dvogodišnje stanke foaje splitskoga HNK ponovno otvoren te da je njegova obnova stajala gotovo 1,2 milijuna kuna.