Izbornik
Naslovnica Gradovi Čakovec
čakovec

U tijeku je 46. Majski muzički memorijal

1/4
Foto: Međimurska županija
Majski muzički memorijal završit će u četvrtak, 9. svibnja 2019. kada je na rasporedu večer laureata na kojoj će nastupiti Mirela Ivičević i Black Page Orchestra

U zgradi Scheier u Čakovcu počeo je 46. majski muzički memorijal „Josip Štolcer Slavenski“ koji je tijekom tri dana trajanja ispunjen bogatim i dojmljivim sadržajem. Uvod u prvi dan memorijala bilo je otvorenje izložbe „Istovremenost zvuka, niti“ Andrije Večenaja i Lucije Berdin koja je postavljena u izložbenom prostoru Centra za kulturu.

Stari grad, Čakovec Međimurska županija Stari grad Čakovec postaje muzej nematerijalne baštine

Andrija Večenaj stvara skulpture koje se kroz materijale od drva, jute, voska i slame referiraju na crtice iz Štolcerovog života, dok je Lucija Berdin predstavila komade šivanog platna pomoću kojih povezuje glazbu Štolcerovih kompozicija s ritmom šivaćeg stroja. Izložba mladih umjetnika kojom eksperimentiraju sa svjetlom i strujanjem zraka otvorena je do 26. svibnja.

Drugi dan memorijala nastavio se koncertom „Studenti studentima“. Gudački komorni orkestar Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu pod mentorstvom Jože Haluze održao je koncert kojem su nazočili i studenti Učiteljskog fakulteta – Odsjek u Čakovcu.

Stari grad, Čakovec Palača u kojoj je stolovalo pet generacija Zrinskih Stari grad Čakovec - najvrjedniji kulturno-povijesni spomenik u Međimurju

Večer laureata – Mirela Ivičević dobitnica Nagrade „Josip Štolcer Slavenski“

Majski muzički memorijal završit će u četvrtak, 9. svibnja 2019. kada je na rasporedu večer laureata na kojoj će nastupiti laureatkinja Nagrade Grada Čakovca „Josip Štolcer Slavenski“ Mirela Ivičević i Black Page Orchestra. Mirela Ivičević odlukom ocjenjivačkog suda dobitnica je Nagrade Grada Čakovca „Josip Štolcer Slavenski“ za glazbeno djelo u Republici Hrvatskoj u 2018. godini skladbom Case White.

Graditeljska škola Čakovec Uštede na energentima Nakon Učeničkog doma u obnovu ide i Graditeljska škola Čakovec