Izbornik
Naslovnica Gradovi Samobor
REKONSTRUKCIJA ULICE

U tijeku uređivanje prometnica i sanacija odvodnje

Foto: Samobor
Gradonačelnica Petra Škrobot i zamjenik Petar Burić sa suradnicima obišli radove

U Samoboru su završeni radovi na izvanrednom održavanju Ulice Ivana Barača u Domaslovcu, koji obuhvaćaju geodetsko iskolčenje, izmještanje betonskih stupova mreže niskog napona, uređenje posteljice i postavu geotekstila, izradu slivnika i drenažu posteljice, izradu nosivog sloja od kamenog materijala, izvlačenje priključaka iz trupa ceste (fekalna i oborinska odvodnja), postavljanje rubnjaka, asfaltiranje kolnika ceste, izradu pješačke staze s jugozapadne strane ceste i izradu uzdužne drenaže uz pješačku stazu.

U tijeku je izvanredno održavanje Ulice Krč u Domaslovcu. Radovi uključuju asfaltiranje prometnice, izgradnju pješačke staze s jugozapadne strane ulice, sanaciju sustava oborinske odvodnje i izmještanje mreže niskog napona, a završeni bi trebali biti do sredine ožujka. Odrađeni su pripremni radovi za sanaciju kolektora javne odvodnje oštećenih u potresu u Šmidhenovoj i Gajevoj ulici, a uskoro će početi i pripremni radovi za sanaciju kolektora u Obrtničkoj, Livadićevoj i Kleščićevoj ulici te na Trgu kralja Tomislava.

Rekonstrukcija 1084 m javne mješovite kanalizacije u Starogradskoj ulici i dijelu ulice Gornji Kraj u Samoboru vrijedna je oko 950.000 eura, a za rekonstrukciju 472 m sustava javne mješovite odvodnje u Vukovarskoj ulici u Samoboru troškovi iznose više od 211.000 eura. Kolektori Domaslovečka i Željeznička u naselju Domaslovec sanirat će se u ukupnoj dužini od oko 2000 m, a investicija je vrijedna oko 73.000 eura. Sva sredstva za navedene radove osigurana su iz fondova EU. Kako bi se uvjerili da se radovi odvijaju sukladno planu, obišli su ih gradonačelnica Petra Škrobot i zamjenik Petar Burić sa suradnicima. S obzirom na to da su mogući kraći zastoji u prometu zbog pojedinih radove te da je u Starogradskoj ulici na snazi privremena regulacija prometa te se mora prometovati obilazno, građane se moli za strpljenje i razumijevanje.

samobor Samobor dobio pulmologiju, a stižu i kirurg, urolog i kardiolog Dronovi će snimati poljoprivredne površine Raspisan javni poziv Za poljoprivredu, ruralni razvoj i seoski turizam 136.000 eura SAMOBOR Grad sufinancira kastraciju i sterilizaciju pasa i mačaka