Izbornik
Naslovnica Gradovi Novska
obnova prometnica

U Ulici kralja Tomislava u Novskoj gradit će se tri kružna toka

storyeditor/2024-05-25/novska_b_slager_ceste.jpg
Foto: Novska uređenje cesta i kružnih tokova
Grad Novska i ove godine ulaže u brojne projekte cestovne infrastrukture na svom području

– Grad Novska i ove godine ulaže u brojne projekte cestovne infrastrukture na svom području. Sukladno programu održavanja prometnica za 2024. predviđena je obnova niza prometnica – kaže zamjenik gradonačelnice Novske Siniša Kesić.

Tako je već prije nekih mjesec dana završeno uređenje oko 300 metara odvojka Ulice Adalberta Knoppa, a asfaltirano je i oko 300 metara Bukovačke ulice u Novskoj, nakon što su na toj dionici završeni radovi na aglomeraciji.

– U planu radova za ovu godinu su Obrtnička ulica u dužini od 500 metara, spoj s Osječkom ulicom, zatim Zelenička ulica u dužini od 400 metara te Rajićke livade u dužini od 600 metara. Potonje je prometnica u prigradskom naselju Rajić koja se proteže od crkve svetog Tome do groblja u Rajiću. U planu je i odvojak od 250 metara u Kozaricama do groblja Kozarice – naglašava Kesić.

U Novskoj pohvaljuju suradnju sa Županijskom upravom za ceste SMŽ, u sklopu koje su do sada, po modelu financiranja 50:50 obnovili cijeli niz županijskih prometnica na svom području.

– Za ovu godinu je u planu projektiranje i pripremanje za radove na tri kružna toka u Ulici kralja Tomislava u Novskoj, a jedan je spoj te ulice i Osječke ulice. Treba spomenuti i ulaganja s državne razine te ovih dana očekujemo gradnju kružnog toka na prometnici D47– izlaz autoceste u Novsku, napominje dogradonačelnik Novske.

Krajem prošle godine završeni su i radovi na izgradnji pješačke staze u Bročicama u dužini od tri kilometra, a i u ovoj godini nastavljaju s ulaganjima u pješačke staze. 

Odobrena sredstva udrugama za rad s djecom Novska Za aktivnosti udruga za rad s djecom i mladima 20.000 eura Novska i vrtići NOVSKA Novska i Jasenovac zajedno će obavljati predškolsku djelatnost storyeditor/2024-04-26/novska_b_slager.jpg Vodovod Novska potpisao dva važna sporazuma Gotovo 3,2 milijuna eura za aglomeraciju zapadnog dijela naselja Rajić