Izbornik
Naslovnica Gradovi Novska
Novska

Za aktivnosti udruga za rad s djecom i mladima 20.000 eura

Odobrena sredstva udrugama za rad s djecom
Foto: Novska
Dodijeljena su sredstva udrugama za rad s djecom i mladima tijekom 2024. godine, čime Grad Novska nastavlja financijski pomagati kvalitetan rad udruga

Dodijeljena su sredstva udrugama za rad s djecom i mladima tijekom 2024. godine, čime Grad Novska nastavlja financijski pomagati kvalitetan rad udruga.

– Uvijek želimo osigurati sredstva i projekte koji znače otvaranje novih radnih mjesta, financiranje zapošljavanja mladih u projektima, jer se samim time uvode na tržište rada, uče se pisanju i provedbi projekata te ulažu u svoj osobni razvoj – izjavila je pri potpisivanju ugovora gradonačelnica Novske Marija Kušmiš.

Projekti devet udruga

U 2024. godini prema proračunu Grada Novske u okviru navedenog Javnog poziva financirat će se ili sufinancirati devet programa različitih udruga: Novljanske mažoretkinje – Mažoret sport i ja (2400 eura), Odred izviđača "Zelena Patrola" Rajić – Međunarodni izviđački kamp Dupin 2024. (2950 eura), Udruga mladih Novska – SpRETNI MLADI vol. 2 (5500 eura), Športska udruga Atletski klub JAK Jasenovac – Rad atletske škole u Novskoj (500 eura), Društvo Naša djeca "Osmijeh" Rajić – Korak po korak od tradicije do suvremenih tehnologija (1100 eura), Udruga roditelja djece i osoba s invaliditetom "Sunca Novske" – Psihosocijalna podrška roditeljima djece s invaliditetom (4300 eura), Taekwondo klub "Ogrc" Novska – 18. memorijalni turnir "Bljesak 1995." (1800 eura), Kulturno-umjetnička društva "Paklenica" Paklenica – Svi za smotru folklora! (250 eura) te Udruga za aktivnosti i terapije s pomoću konja "Silver" – Mali jahači velikog srca (1200 eura).

Ukupno je ovim putem dodijeljeno 20.000 eura potpore navedenim udrugama kako bi se ostvarili njihovi projekti.

– Ova sredstva stvarno su nam potrebna jer dajemo psihološku potporu roditeljima osoba s invaliditetom, ali i omogućujemo ljetovanje za naše korisnike koje organiziramo u suradnji s Centrom za socijalnu skrb – izjavila je Zdenka Šep, predsjednica udruge "Sunca Novske".

Potpora mažoretkinjama

Potporu su dobile i Novljanske mažoretkinje koje su ove godine postale državne prvakinje petu godinu zaredom.

– Za dva mjeseca čeka nas Europsko natjecanje u Češkoj, a u devetom mjesecu nadamo se ponovo otputovati u Afriku, u Capetown, na Svjetsko prvenstvo – izjavila je Tamara Tomić, predsjednica udruge Novljanske mažoretkinje.

– Zahvaljujem Gradu što je prepoznao naš projekt, sredstva ćemo koristiti za nabavu opreme koja je nužna za provedbu projekta, a to je, među ostalim, izgradnja pristupne rampe za osobe s invaliditetom – istaknuo je Dominik Kovačević, predsjednik Udruge za aktivnosti i terapije s pomoću konja "Silver". 

Novska i vrtići NOVSKA Novska i Jasenovac zajedno će obavljati predškolsku djelatnost storyeditor/2024-04-26/novska_b_slager.jpg Vodovod Novska potpisao dva važna sporazuma Gotovo 3,2 milijuna eura za aglomeraciju zapadnog dijela naselja Rajić Novska Nakon Njemačke, Poljske i Kine TECE grupa otvara pogon u Novskoj