Izbornik
Naslovnica Gradovi
Vinkovački vodovod i kanalizacija dobio tri velika projekta vrijedna ukupno 44 milijuna eura

U Vinkovcima i okolici kilometri novog sustava vodovoda i odvodnje

Vinkovački vodovod i kanalizacija (VVK) postao je i službeno nositelj deset vezanih projekata koji se odnose na rekonstrukciju i gradnju vodnokomunalne infrastrukture vrijednih ukupno 44 milijuna eura
1/4
Foto: Grad Vinkovci

S potpisivanjem ugovora od prije nekoliko dana Vinkovački vodovod i kanalizacija (VVK) postao je i službeno nositelj deset vezanih projekata koji se odnose na rekonstrukciju i gradnju vodnokomunalne infrastrukture vrijednih ukupno 44 milijuna eura. Kako je rečeno ovo je uz Aglomeraciju najveće i najizdašnije ulaganje ikada koje će biti provedeno na vinkovačkom području i koje obuhvaća i velik dio naše županije. Projekte su u VVK prijavili u okviru poziva za "Financiranje provedbe investicijskih projekata koji se odnose na manje dijelove sustava javne vodoopskrbe i javne odvodnje otpadnih voda u okviru Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021.- 2026.".

– Vrlo je važno naglasiti kako smo na vrijeme odradili sve potrebne predradnje te u ovom trenutku svi projekti imaju ishođene lokacijske i građevinske dozvole, riješeni su imovinsko-pravni odnosi i okolišni dokumenti, a pripremljena je i sva dokumentacija potrebna za provođenje postupaka javne nabave. Drugim riječima, spremni smo vrlo brzo po osiguranju financijskih sredstava krenuti sa samim radovima – rekao je direktor VVK Mario Komšić.

Kada je riječ o rekonstrukciji vodoopskrbnih cjevovoda, ona se odnosi na grad Vinkovce u dužini od 15,7 kilometara, grad Otok u dužini 9,4 kilometara i naselje Komletinci u dužini 4,1 kilometara te općinu Nuštar u dužini 9,7 kilometara. Gradnja sustava javne odvodnje radit će se u Starim Mikanovcima i Vođincima u ukupnoj dužini od 25 kilometara te u Babinoj Gredi u dužini od 36 kilometara. Vodospreme i crpne stanice dobit će Drenovci i Slakovci, a uređaje za pročišćavanje otpadnih voda Babina Greda te općine Stari Mikanovci i Vođinci.

– Ovi projekti od velike su važnosti za grad na Bosutu i cijelu Vukovarsko-srijemsku županiju, i to ne samo u smislu poboljšanja stanja u vodoopskrbi i odvodnji. Pred nama je novo razdoblje velikih investicija u komunalnu infrastrukturu, višegodišnji period u kojem će naglasak biti na poboljšanju kvalitete života stanovnika ovog dijela Hrvatske, ali i rastu gospodarstva, jačanju lokalnih tvrtki i novim zapošljavanjima – rekao je gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić.

Župan Igor Andrović i direktor tvrtke Čazmatrans promet Dražen Pavlović potpisali su ugovor o jednogodišnjem prijevozu učenika osnovnih škola Potpisan ugovor Besplatan prijevoz za 1332 učenika SPORTSKI SUSRET organizirala je Matica umirovljenika Sisačko-moslavačke županije, a sudionici su se natjecali u šahu, kuglanju, pikadu i belotu Jedan od prioriteta SMŽ je briga o umirovljenicima i osobama starije životne dobi Održani 18. Sportski susreti umirovljenika Sisačko-moslavačke županije TRADICIONALNO obučene beračice u narodnim nošnjama, ljubitelji dobre kapljice i njihovi gosti krenuli su uz pjesmu i svirku u prvu ovogodišnju berbu Mlado crno vino koje karakterizira crvena boja tekućine s ljubičastim odsjajem Prvo mlado vino od portugisca na tržištu već od idućeg mjeseca