Izbornik
Naslovnica Gradovi
Čazma će dodatno uložiti 15.000 eura

Učenici osnovne škole, prvi put u povijesti, moći će svoj obrok pojesti sjedeći

Oko 100.000 eura vrijedna je obnova školske kuhinje u Osnovnoj školi Čazma koja je trenutačno u tijeku
Foto: Čazma

Oko 100.000 eura vrijedna je obnova školske kuhinje u Osnovnoj školi Čazma koja je trenutačno u tijeku. Od toga, 55.000 eura Grad Čazma osigurao je putem Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, a gotovo još toliko, odnosno 44.447 eura uložit će sam Grad Čazma iz gradskog proračuna. Obnova kuhinje je kompletna, od građevinskih radova do nove opreme. Iako projekt prvotno nije obuhvaćao nabavu novih stolova za učenike, Grad Čazma dodatno će uložiti 15.000 eura kako bi se ova obnova zaokružila nabavom novih stolova sa sjedalicama. Tako će učenici Osnovne škole Čazma, prvi put u povijesti te škole, moći svoj obrok pojesti sjedeći.

– Nismo mogli dopustiti da ova obnova prođe bez tog dijela. Iako će se puno važnih stvari obnoviti, od samih instalacija, preko interijera do kuhinjskih uređaja, znamo da je najveća želja i stvarna potreba učenika da konačno mogu sjesti tijekom objedovanja te smo uložili još novca kako bismo nabavili nove stolove s ugrađenim sjedalicama za školsku kuhinju – poručio je gradonačelnik Dinko Pirak, zaželjevši učenicima dobar tek! Inače, obnova školske kuhinje počela je početkom studenog, a trajat će sve do zimskih praznika, odnosno 22. prosinca. Za to vrijeme škola koristi uslugu vanjskog poslužitelja hrane, odnosno restorana za koji je u tijeku postupak provedbe jednostavne nabave.

Učenici će obroke imati u svojim učionicama jer će prostor blagovaonice biti zatvoren. Iz škole apeliraju za razumijevanje jer će rezultat ovih otežavajućih okolnosti ipak biti funkcionalna i opremljena kuhinja.

Cesting je tijekom ove i prošle godine uložio 600.000 eura u nabavu novih strojeva koje će koristiti u ovoj zimskoj sezoni Zimska služba spremna za uvjete na cestama Prohodnost na 1457 km cesta održavat će 42 vozila Općina sufinancira ili potpuno financira rad Škole nogometa koju trenutno pohađa 120 djece, Škole tenisa s 50 djece i Odbojkaškog kluba s 30 djece Ulaganje u odgoj i obrazovanje djece i mladih Besplatan vrtić u Općini Kneževi Vinogradi od siječnja 2024. godine Prijedlozi programa zaprimaju se do 11. prosinca 2023. godine Javni poziv za prijave Županija za svoje sportaše izdvojila gotovo milijun eura