Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
NOVI KORAK U MEGAPROJEKTU

Ugovor s nadzornicima u sklopu Aglomeracije

Foto: Koprivničke Vode
Potpisan ugovor za stručni nadzor

Prošli tjedan u prostorijama poduzeća Koprivničke vode potpisan je ugovor o obavljanju stručnog nadzora u sklopu projekta Aglomeracije Koprivnica teškog više od pola milijarde kuna.

GRADSKA KNJIŽNICA I ove godine besplatna članarina

Ugovor su potpisali direktor Investinženjeringa Sladoljub Pezerović i direktor Koprivničkih voda Zdravko Petras. Vrijednost radova stručnog nadzora iznosi gotovo 15 milijuna kuna s PDV-om. Kao najpovoljniji na javnom natječaju za stručni nadzor nad radovima odabrana je zajednica ponuditelja Investinženjering i Institut IGH Zagreb. U sklopu ugovora predviđen je stručni nadzor gradnje i proširenja postojećeg sustava odvodnje u Koprivnici i okolnim naseljima te izgradnje i rekonstrukcije odvodnje i vodoopskrbe na području Koprivnice.

Prema studiji izvedivosti, cijeli projekt Aglomeracije Koprivnica vrijedan je više od 410 milijuna kuna bez PDV-a, a više od 283 milijuna kuna stiže bespovratno iz fondova EU. Ukupno je, dakle, projekt težak više od 512 milijuna kuna.

Već ove godine mogao bi se ispuniti cilj odvojenog prikupljanja najmanje 55% otpada Koprivnica bi trebala postati ‘europska zelena prijestolnica’

Pretprošli tjedan potpisan je prvi ugovor o izvođenju radova na projektu gradnje sustava odvodnje u okolnim naseljima i općinama vrijedan 188 milijuna kuna, a pred potpisom je i ugovor za projekt aglomeracije u samoj Koprivnici od 265 milijuna kuna.