Izbornik
Naslovnica Gradovi
U 2024. godini Vinkovci će postati novo veliko gradilište

Ulaganje u akcelerator, tržnicu, izgradnja SRC-a Papuk i gradnja bazena

Bazeni Lenije u Vinkovcima dobit će i svoj vanjski bazen i nove sadržaje
1/6
Foto: Grad Vinkovci
Na Trgu Vinkovačkih jeseni trenutačno se nalazi parkiralište koje će djelomično zadržati postojeću namjenu, a glavni dio Trga bit će uređen kao park sa zelenilom i urbanom opremom te pozornicom u obliku amfiteatra

Tijekom proteklih godina u realizaciji brojnih projekata koji su realizirani ili se trenutačno realiziraju i planiraju jednu od ključnih uloga imali su gradski Upravni odjel za investicije, fondove Europske unije i imovinu te Agencija za razvoj i investicije Grada Vinkovaca VIA. Kada se govori o novim projektima krajem prošle godine, donesen je proračun Grada Vinkovaca za 2024. godinu, težak 69 milijuna eura, u kojemu je planirano niz projekata, a tu je i ITU mehanizam koji će biti u posebnom fokusu.

Teška mehanizacija
Prema riječima pročelnice gradskog Upravnog odjela za investicije, fondove Europske unije i imovinu Katarine Vučić s Ministarstvom regionalnoga razvoja i fondova EU potpisan je Sporazum o provedbi integriranih teritorijalnih ulaganja u okviru Integriranog teritorijalnog programa 2021. – 2027. vrijedan 22 milijuna eura.

– Vinkovci će tijekom godine postati jedno veliko gradilište, a građani će vrlo brzo vidjeti tešku mehanizaciju na projektnim lokacijama. Ono što je najvažnije, uskoro počinju ulaganja u akcelerator u zoni Zalužje, rekonstrukcija otvorene gradske tržnice u Vinkovcima, rekonstrukcija Trga Vinkovačkih jeseni, izgradnja sportsko-rekreacijskog centra Papuk i gradnja otvorenog bazena "Lenije" te biciklističkih staza – najavila je Vučić.

Foto: Grad Vinkovci

Dodaje i kako su radili i na pripremi projektno-tehničke dokumentacije za niz drugih projekata koji će dodatno podići kvalitetu života u Vinkovcima, ali i da isto tako neće zaboraviti ni "soft projekte" u kojima su sudjelovali brojni građani.

Direktorica VIA-e Danijela Slipčević kaže kako VIA u ovom trenutku za nadolazeću godinu u pripremi i provedbi ima spremne projekte vrijedne više od 25 milijuna eura od kojih će neki od njih imati presudnu ulogu u razvoju vinkovačkog gospodarstva. Slipčević je govorila o rekonstrukciji Trga vinkovačkih jeseni koji je smješten na lokaciji između stare jezgre grada i rijeke Bosut te kao takav predstavlja važan dio javne turističke infrastrukture na otvorenom, čiji potencijal nisu dovoljno iskorišteni.

Rekonstrukcija Trga
– Na Trgu Vinkovačkih jeseni trenutačno se nalazi parkiralište koje će djelomično zadržati postojeću namjenu, a glavni dio Trga bit će uređen kao park sa zelenilom i urbanom opremom te pozornicom u obliku amfiteatra. Tu je i projekt "Rekonstrukcija otvorene gradske tržnice Vinkovci" koji neće predstavljati samo obnovljenu fizičku infrastrukturu nego biti mjesto povezivanja i jačanja lokalnog gospodarstva – rekla je Slipčević.

Dodaje i kako su spremna i dva projekta usmjerena na rekreaciju i sport. Projekt Rekonstrukcija i obnova plivališta "Lenije" s dodatnim sportsko-rekreacijskim sadržajem rezultirat će izgradnjom modernog vanjskog bazena koji će biti više od običnog mjesta za plivanje. Tu je i projekt "Zeleno digitalni park Papuk", odnosno sportsko-rekreacijski centar s digitalno-edukacijskim sadržajem koji je dizajniran s posebnim naglaskom na raznolike potrebe naše zajednice.

SVIMA će stipendije pomoći, jer kad si student, svaki je cent važan, kažu studenti. Od 1. siječnja županija ima 13 novih stipendista s kojima su potpisani ugovori Preduvjeti da se studenti zaposle Županijske stipendije za studente povećane sa 106 na 140 eura Od prvog dana zalažemo se za porezno rasterećenje, kaže Petra Škrobot Porezno rasterećenje Od 1. siječnja manja stopa poreza na dohodak USPJEŠNU PROTEKLU GODINU gradonačelnik je obilježio i posjetom dežurnim službama u novogodišnjioj noći Zabilježeno 16 posto više noćenja nego u 2022. Radić: Grad Osijek iza sebe ostavlja izuzetno uspješnu 2023.