Izbornik
Naslovnica Gradovi
NAGRADA PACIJENATA

Upoznajte najboljeg medicinskog tehničara

Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
- Raditi u hitnoj medicinskoj službi oduvijek je jedini posao koji sam htio raditi i bio sam ga spreman čekati godinama ako treba - prisjetio se Perica Vukelić

- S karlovačkom Hitnom službom počeo sam surađivati prije 16 godina, a 'povukla' me upravo dr. Maja Grba Bujević, tadašnja ravnateljica karlovačke Hitne službe. Krenuo sam iz Zagreba gdje su se raspisivali natječaji i gdje je već bilo puno Karlovčana i polako se 'vratio' u Karlovac. Ovaj me posao u potpunosti ispunjava, u početku sam si plaćao i dodatne edukacije samo da budem što bolji, da pružim najbolje od svog znanja i vještina pacijentima, a kasnije sam napredovao u sustavu. Zato mi je nagrada za najboljeg medicinskog tehničara od strane pacijenata jako važna, čak i važnija od nagrade struke, jer najveću odgovornost imamo upravo prema pacijentima. Ako njima ne pružimo adekvatnu uslugu, onda imate stručni problem - ispričao je Perica Vucelić, član tima Zavoda za hitnu medicinu Karlovačke županije i pomoćnik ravnatelja za kvalitetu.

U 16 godina rada u Hitnoj Perica je prošao svašta, a njegovu stručnost i smirenost u poslu prepoznali su u Udruzi pacijenata. Nominirali su ga i izabrali kao najboljeg medicinskog tehničara u Hrvatskoj prošle godine.

- Nikada posao u uredu ne bih mijenjao za rad na terenu, jer to bi me zagušilo. Najteži su trenuci na poslu kada radite reanimaciju djece. To je jako stresno, tu je emocije teško odmaknuti. Svi mi smo već roditelji i takve nas situacije najviše potresu. Imao sam slučaj u kojem smo spašavali dječaka kojemu je noga zapela u liftu koji je krenuo. Ono što smo zatekli nije bilo ohrabrujuće, no danas je taj dečko sportaš i igra rukomet. To je najveća nagrada i zahvala. Kao i kada dođemo na reanimaciju gdje se ponekad dugo trudimo vratiti 'ritam spojiv sa životom'. I kada se to nakon što smo već na izmaku snaga dogodi osjećaj je neopisiv. To su adrenalin i pozitiva koje je nemoguće opisati. Kada danas vidim djeda kojega smo spasili da se igra s unucima u parku preplavi me osjećaj ugode – dodao je Vucelić.

Prvi slatkovodni akvarij Aquatika proslavio drugi rođendan 2. rođendan karlovačke Aquatike Postali razlog dolaska i inozemnih gostiju u Karlovac

Dr. Maja Grba Bujević pohvalila ga je jer se uz rad školovao, završio višu školu, diplomirao menadžment te prošao niz edukacija, a čak i onu za nacionalnog instruktora hitne medicine.

- Jako sam ponosna na naše 'hitnjake' koji su dobili nagrade pacijenata, od voditeljice hitne medicinske pomoći u Solinu dr. Jelene Ranze do našeg Perice Vucelića - dodaje dr. Maja Grba Bujević, ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu Hrvatske. Rad i nagradu Perici Vuceliću pohvalili su i ravnatelj županijskog Zavoda za hitnu medicinu Niška Antica i županijski pročelnik za zdravstvo Predrag Korać.

Otvorena prva suvenirnica Gradskog muzeja Karlovac Na starom gradu Dubovcu Otvorena suvenirnica Gradskog muzeja Karlovac