Izbornik
Naslovnica Gradovi Poreč
Poreč

Uređene prostorije za novu jasličku grupu

Dječji vrtić u Poreču
Foto: Grad Poreč
Gradonačelnik Peršurić je napomenuo kako uređenje prostorija za novu jasličku grupu u Gornjem vrtiću predstavlja tek prvi korak u povećanju kapaciteta predškolskih skupina u ustanovama Grada Poreča

Uz stalni porast broja stanovnika u Poreču, te proteklih godina kontinuirani pozitivan prirodni prirast, potrebe za jaslicama u Poreču sve su veće. Grad Poreč je u suradnji s Dječjim vrtićem Radost odlučio u prostorima Dječjeg vrtića Radost II (Gornjeg vrtića) urediti prostor za novu jasličku grupu, koja će u njima boraviti od početka rujna, priopćili su iz gradske uprave.

U novim jasličkim prostorijama postavljene su sanitarije, novi pod te uređena stolarija. Djeci u dobi od jedne do dvije godine života, u novim je prostorijama jaslica Gornjeg vrtića sve prilagođeno, nabavljena je potrebna oprema, namještaj i igračke, a osiguran je i didaktički kutak, uz poštivanje svih zakonskih normativa. Vrijednost radova je 150 tisuća kuna(s PDV-om), a vrijednost nove opreme 53 tisuće kuna(s PDV-om).

Novouređene prostorije je, s ravnateljicom DV Radost Divnom Radolom, obišao i porečki gradonačelnik Loris Peršurić. Ravnateljica je istaknula kako je primjetan povećani interes roditelja za smještanje djece u jaslice, te da će nove prostorije itekako pomoći u funkcioniranju ove ustanove.

Gradonačelnik je napomenuo kako uređenje prostorija za novu jasličku grupu u Gornjem vrtiću predstavlja tek prvi korak u povećanju kapaciteta predškolskih skupina u ustanovama Grada Poreča.

Naime, uz proširenje i uređenje prostora za novu jasličku grupu, proračunom Grada predviđena je i prenamjena i uređenje nekadašnje Područne osnovne škole u Velom Maju. S obzirom na to da će osnovnoškolci iz područne osnovne škole Veli Maj početkom školske godine prijeći u novu Osnovnu školu Finida, slobodne prostorije u Velom Maju prenamijenit će se u novi vrtić s jasličkim i vrtićkim grupama. Otvorenje je predviđeno nakon zimske stanke.

Grad Poreč Fina Poreč među 10 hrvatskih gradova s najvećom neto dobiti poduzetnika