Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Vrijedan projekt Centra Svitanje

Uređena nova kuća za djecu bez roditeljske skrbi

Foto: Centar Svitanje
U Svitanju navode da je riječ o usluzi kojom će se osigurati stanovanje djeci i mladima bez odgovarajuće roditeljske skrbi u stambenoj jedinici uz stalnu ili povremenu stručnu i drugu pomoć

Koprivnički Centar za pružanje usluga u zajednici Svitanje počeo je s provedbom pružanja socijalne usluge organiziranog stanovanja uz sveobuhvatnu podršku. U Svitanju navode da je riječ o usluzi kojom će se osigurati stanovanje djeci i mladima bez odgovarajuće roditeljske skrbi u stambenoj jedinici uz stalnu ili povremenu stručnu i drugu pomoć, te uz potporu u osiguravanju osnovnih životnih i drugih potreba.

Uz pomoć dobivenih sredstava Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike u Koprivnici je unajmljena kuća od otprilike stotinu četvornih metara s velikim dvorištem, a proteklih mjeseci opremljena je potrebnim namještajem i drugom opremom, uređene su dječje sobe s novim krevetima, madracima, stolicama i radnim stolovima, ormarima.

”Veseli me da je pokretanje nove usluge logičan slijed opsežnog procesa transformacije i deinstitucionalizacije sustava i ustanova socijalne skrbi. Ponosni smo što je naša ustanova zapravo jedina u Koprivničko-križevačkoj županiji, pa i šire, koja pruža ovakav oblik skrbi najranjivijim skupinama, a to su djeca i mladi bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Ovim oblikom skrbi omogućit će se da se djeci koja su uskraćena za život u obitelji pruži što sličnija skrb te će se raditi na njihovu intenzivnijem uključivanju u život u zajednici, a u tome će najveću ulogu imati šest odgojitelja koje smo nedavno zaposlili, a koji će djeci pružati sveobuhvatnu podršku 24 sata dnevno”, naglasio je ravnatelj Centra Svitanje u Koprivnici Mladen Fajdetić.

Centar Svitanje pruža socijalne usluge poludnevnog boravka u Koprivnici i Ludbregu. Također pruža socijalnu uslugu savjetovanja i pomaganja biološkim i udomiteljskim obiteljima, uslugu savjetovanja i pomaganja djeci i mladima nakon izlaska iz skrbi i djeci smještenoj u udomiteljskim obiteljima, te uslugu savjetovanja i pomaganja posvojiteljskim obiteljima. 

DODIJELJENE AKREDITACIJE Tri škole dobile akreditaciju za Erasmus, ‘Nemčić’ među tri najbolje u državi OBJAVLJENA KORISNA KARTA Uz pomoć europskih sredstava saniraju se lokalne prometnice PREDSTAVILI POSLOVE Na Danima poslova u turizmu 9000 radnih mjesta